Ceremonial militar și religios în Parcul Central din Timișoara de Ziua Națională a României.

Ziua Națională a României va fi marcată la Timișoara, marți, 1 Decembrie, cu un ceremonial militar și religios în Parcul Central „Anton Scudier”. Va avea loc un moment artistic susținut de fanfara militară, dar nu va fi paradă, iar la manifestare vor participa cel mult 100 de persoane.

Anul trecut, în 1 Decembrie, pe lângă defilarea militară, în seara Zilei Naționale a României se deschidea Târgul de Crăciun și se aprindeau luminițele. Anul acesta, aceste manifestări au fost reduse la tăcere din cauza pandemiei de Covid-19.

Marți, 1 Decembrie 2020, de la ora 12, la Timișoara, în Parcul Central, va avea loc un ceremonial militar-religios, cu participarea a cel mult o sută de persoane, „fără participarea publicului și cu respectarea măsurile de protecție”, după cum menționează organizatorii – Instituția Prefectului Timiș și Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”. Ceremonialul va cuprinde prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni, depuneri de coroane și un moment artistic susținut de muzica militară.

1 Decembrie a fost aleasă ca Zi Națională în 1990 – Marea Unire, unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România în anul 1918, Proclamația de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Ziua Națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

În 1918, 42 de localități din Timiș și-au trimis reprezentanți la Alba Iulia. În total au fost 182 de oameni.

Bocanci si Ghete din Piele pentru Barbatition.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *