CICLIȘTI MOLDOVENI ÎN VIZITĂ LA PRIMĂRIE

13 cicliști de la Clubul Cicliștilor Amatori din Republica Moldova au fost primiți astăzi în Sala de Protocol a Primăriei Lugoj de către edilul Francisc Boldea. Cicliștii de peste Prut au ajuns duminică la Lugoj, iar vizita lor face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, prin care parcurg 1000 km pe două roti. După întâlnirea de la primărie, cicliștii au plecat spre Deva, apoi se vor îndrepta spre Alba Iulia, vor parcurge Transalpina, după care vor ajunge la Constanța.

Vasile Fotescu, președinte Clubul Cicliștilor Amatori:

Anul acesta ne-am propus să facem pe bicicletă turul Centenarului. Am pornit de la Timișoara și mergem spre Alba Iulia, apoi spre Constanța. Vizităm localitățile și punctele care sunt importante. Vom parcurge 1000 km. Reprezentanții clubului nostru sunt pentru a treia oară în România. Vizităm și localitățile frumoase, cetățile, mănăstirile. Desigur suntem interesați și de frumoasa porțiune Transalpina care urmează peste câteva zile să fie traversată de noi. La Lugoj cum vi se pare? Foarte frumos. Am fost primiți frățește la Lugoj. Îi mulțumim domnului primar și conducerii instituției unde am stat pentru cazare și masă. Suntem pregătiți cu forțe proaspete și cu entuziasm să mergem spre celelalte destinații

 

Primarul Francisc Boldea le-a făcut oaspeților o scurtă prezentare a Lugojului, cu reușitele din domeniul educații și al culturii, dar și cu performanțele sportive.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

A fost o întâlnire foarte frumoasă. Oamenii aceștia fac de azi începând 1000 km pe bicicletă, în semn de recunoștință la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. De aici au plecat la Alba Iulia, ieri au venit la Lugoj. M-a impresionat foarte mult crezul lor, iubirea față de țară, față de sătbătorirea Centenarului, oamgiul pe care l-au adus acestui eveniment. Sunt oameni tineri ați văzut, între 20 și 40 de ani fiecare. O întâlnire frumoasă care m-a impresionat foarte mult. Ei mi-au scris și o scrisoare. Nu-mi explic de ce nu toată lumea îi primește. În loc să te bucuri de aceste acțiuni. Că am fost sâmbătă pe motocicletă sau suntem astăzi pe bicicletă, când se face ceva trebuie să apreciezi asta

 Vizitatorii i-au făcut cadou primarului o diploma, un calendar și un album cu orașul Chișinău, iar edilul, la rândul său le-a dăruit un steag al Lugojului și o mapă de prezentare a orașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *