Connect with us

Hi, what are you looking for?

De Vizitat

Cinci localităţi din Grecia, evacuate în urma unui violent incendiu la porţile Atenei

Pompierii greci s-au luptat toată noaptea de joi spre vineri cu un violent incendiu la 30 de kilometri nord de capitala Atena, informează AFP, preluată de Agerpres.

tricouri din bumbac dama magazin big magCâteva persoane au fost rănite, cinci localităţi evacuate şi mai multe case au ars, potrivit autorităţilor.

Capitala Greciei s-a trezit din nou într-un miros înţepător de fum de la incendiu, care a reizbucnit după-amiază la poalele muntelui Parnas, după ce distrusese peste 1.200 de hectare de marţi.

“Ţara noastră se confruntă cu o situaţie extrem de critică”, a declarat joi seară premierul grec Kyriakos Mitsotakis, în faţa a zeci de incendii care devastează Grecia de o săptămână, sub efectul temperaturilor caniculare.

Potrivit viceministrului protecţiei civile, Nikos Hardalias, 57 din cele 99 de incendii recenzate joi erau încă active seara, în special cele de pe insula Evia şi din Peloponez, în vestul şi estul ţării, unde situaţia a rămas îngrijorătoare vineri dimineaţă.

În satul Afidnes, la 30 de kilometri nord de Atena, flăcările înteţite de vânt erau cele mai virulente, a constatat în timpul nopţii un fotograf AFP.

Un pompier şi cinci rezidenţi au suferit arsuri minore şi au fost spitalizaţi joi seară, potrivit agenţiei de presă ANA.

Autostrada care leagă Atena de nordul ţării şi drumul naţional pe aceeaşi rută au fost închise ca măsură de precauţie.

Cel puţin 450 de pompieri greci au intervenit pentru stingerea incendiului, ajutaţi de resurse aeriene şi terestre. Aproximativ 82 de pompieri francezi – militari şi civili – au sosit joi seară de la Marsilia şi urmează să intervină vineri, a indicat un oficial francez.

ceasuri smart copii magazin big magProtecţia civilă greacă a anunţat că aşteaptă două avioane din Franţa şi trei elicoptere din Elveţia, pe lângă întăririle din Cipru şi Suedia.

La rândul său, Israelul va trimite cât mai curând posibil într-un avion civil 15 pompieri şi o importantă încărcătură de ignifugi, au declarat autorităţile israeliene.

Şi România a anunţat că trimite în Grecia un modul terestru de asistenţă pentru stingerea incendiilor de pădure, având în componenţă, printre altele, 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere multirisc cu echipamente.

Din cauza pericolului extrem, autorităţile elene au interzis orice deplasare sau sejur în păduri, parcuri naţionale şi zone Natura din Grecia până luni, 9 august, potrivit protecţiei civile.

Fier vechi lugoj Bratu Metal

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...