Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Cinci școli din Timiș au activitate exclusiv online în urma cazurilor de COVID-19

Șapte școli din județul Timiș își desfășoară cursurile exclusiv online, dintre care cinci din cauza cazurilor de COVID-19.

Șeful Inspectoratului Școlar Timiș, Marin Popescu, precizează că celelalte două școli care au trecut la cursurile online au probleme de infrastructură.

Macheta huse telefoane Magazin Big Mag“Unităţile care au activitate online sunt acelea în care peste 50% au clase cu activitate suspendată, pentru că există elevi testaţi pozitiv sau din cauza faptului că localitatea în care se află este în zona roşie COVID, iar personalul este vaccinat sub 60%”, spune Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş spune că o situaţie mai specială este la Şcoala Gimnazială nr. 30 din Timişoara, unde în 20 de clase a fost depistat cel puţin un elev infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar la nivelul şcolii sunt infectate 19 cadre didactice, ceea ce face imposibil ca activitatea să se poată desfăşura fizic, având în vedere faptul că unitatea nu dispune de resursă umană pentru a asigura suplinirea.

De asemenea, Marin Popescu a anunţat că întreaga rezervă de teste de salivă rămase din luna decembrie a fost distribuită în şcoli şi va fi folosită până la epuizare.

În perioada 10-11 ianuarie s-au înregistrat 100 de cazuri pozitive SARS-CoV-2 (simptomatici testaţi RT-PCR, fără test de salivă), iar cinci elevi au fost raportaţi în această dimineaţă.

În aceeaşi perioadă, au fost raportate 24 de cadre didactice pozitive, precum şi un director, un director adjunct, două persoane din didactic auxiliar şi un caz la personal nedidactic.

Macheta ciorapi lenjerie Magazin Big Mag

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...