CINCI ZILE DEDICATE VÂRSTNICILOR

Ziua persoanelor vârstnice va fi sărbătorită oficial la Lugoj pe 28 septembrie, dar în total vor fi cinci zile dedicate seniorilor orașului. Manifestările vor începe în 24 septembrie și vor culmina cu dineul oficial ce va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, la un cunoscut local din oraș. Ca de obicei sunt disponibile 400 de locuri, invitațiile pentru acestea urmând să se distribuie luni dimineață la Teatrul Municipal.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Ziua Persoanelor Vârstnice este o zi internațională în data de 1 octombrie. Ne pregătim pentru acest lucru, pentru că seniorii din oraș merită această apreciere din partea noastră. Ca atare în următoarele cinci zile începând de luni va fi o activitate mai importantă în cinstea acestei zile. E vorba și de carnavalul pe care îl facem, de o excursie la Izvorul lui Miron, e vorba de activități care se fac în cadrul centrului de zi, activități la teatru, spectacol pentru ei și dineul oficial care va avea loc vineri 28 septembrie de la ora 18.  Invitațiile gratuite pentru această activitate se vor da luni 24 septembrie de la ora 8 la Teatrul Traian Grozăvescu din oraș

Primăria a alocat pentru aceste activități suma totală de 28.810 lei. Evenimentele dedicate seniorilor se vor închiea la 1 octombrie cu tradiționalul carnaval organizat la Complexul de Servicii pentru persoane vârstnice, la care vor participa 70 de persoane, beneficiare ale serviciilor complexului. Ziua persoanelor vârstnice este sărbătorită pe plan mondial. Printr-o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite din anul 1990, Ziua persoanelor vârstnice a fost proclamată la 1 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *