Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Circulație interzisă după 20:00 și magazine închise la 18:00 în weekend, unde rata depășește 4,5 la mie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit astăzi și a propus noi restricții pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19, măsuri adoptate de Guvern.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că în localităţile unde incidenţa de infectare cu COVID-19 trece de 4 la mie, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până ora la 20,00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18,00.

“Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat Raed Arafat, la sediul Guvernului.

El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

“A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că va fi permisă circulaţia în afara locuinţei în intervalul orar 20,00 – 02,00, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, pentru participarea la sărbătorirea Paştelui catolic.

El a adăugat că şi pentru sărbătoarea de Pesah, 27 – 28 martie, circulaţia va fi permisă până la ora 22,00.

Raed Arafat a precizat că s-a discutat şi despre sărbătorirea Paştelui ortodox, 1 şi 2 mai, afirmând că şi atunci vor fi stabilite măsuri pentru a permite participarea la slujba religioasă şi nu vor fi limitări. Acestea nu apar în hotărârea de Guvern pentru că aceasta este valabilă până în data de 14 aprilie. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă, a precizat el.

De asemenea, Arafat a precizat și că sălile de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa cazurilor de COVID depăşeşte 4 la mia de locuitori şi se vor putea redeschide atunci când aceasta scade sub 3,5 la mie.

Hotărâre CNSU nr 20Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...