Connect with us

Ce cauti astazi ?

Economie

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”

Nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, aplicat de la 1 iulie. Între acestea, coaliția a decis amânarea ratelor la bănci pentru cei care au dificultăți financiare, acordarea unui sprijin unic pentru unele categorii de pensionari, măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Coaliția de guvernare a decis, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro, se arată într-un comunicat.

Incaltaminte Barbati Magazin BIG Mag1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie a.c.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

-diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;

-suspendarea angajărilor la stat;

-creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

-accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Ministrul Finanțelor a venit cu o serie de simulări, dar, potrivit surselor noastre, nu există în acest moment consens, în special între PNL și PSD.

Dacă liberalii sunt partizanii cotei unice și susțin că nu este nevoie de noi taxe și impozite, cei de la PSD invocă modelul european și susțin că ar trebui identificate noi metode astfel încât să se aducă mai mulți bani la buget și să fi combătută evaziunea fiscală.

Potrivit surselor noastre, social-democrații și-ar dori, de exemplu, ca, în ceea ce privește impozitarea salariilor, în cazul venitului minim garantat, acesta să fie scutit de impozit, pentru ca cei care beneficiază de o astfel de salarizare să mai primească bani.

În cazul persoanelor care au un salariu mediu net, impozitarea să fie de 5-10%, iar în cazul persoanelor cu peste 10 mii de lei salariu net, această impozitare să crească.

cabina video booth 360 nuntaNu s-a ajuns la o înțelegere pe această temă.

Potrivit surselor noastre, liberalii susțin că, în momentul de față, există suficiente mecanisme pentru a combate evaziunea fiscală și că ANAF ar trebui să crească cota de colectare astfel încât să se obțină banii necesari pentru a mai acoperi din deficitul actual.

Liberalii nu sunt de acord nici cu ideea promovată de social-democrați potrivit căreia impozitarea pe imobile să crească în cazul caselor, clădirilor care au o valoare ridicată.

Nici ideea impozitării unor microintreprinderi care nu au activitate nu are susținere în coaliție.

Potrivit calculelor PNL și PSD, ar trebui să se facă o serie de modificări la Codul fiscal, iar potrivit legii acestea ar trebui să fie operate până la mijlocul acestui an pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

ACTUALIZARE Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

În timp ce social-democrații susțin ideea impozitării progresive, liberalii se opun categoric unei asemenea măsuri. Un lucru e sigur: deficitul bugetar a crescut în România. Altfel spus, cheltuielile sunt tot mai mari decât încasările.

Marcel Ciolacu spune că este necesară o discuţie în coaliţie pe tema cotei unice şi a impozitării progresive

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat, luni, că este necesară o discuţie în coaliţie pe tema cotei unice şi a impozitării progresive şi totodată discuţii cu partenerii sociali şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri.

Ce vă pot spune: în acest moment munca în România e impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici, în cadrul coaliției, trebuie să avem aceste discuții, să găsim linia de echilibru între impozitaeea muncii și impozitarea capitalului. Cu alte cuvinte, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc to greul economiei. Venim și echilibrăm acest lucru sau nu?”a spus Ciolacu.

Cu privire la majorarea taxării capitalului, Ciolacu a spus că ”trebuie să găsim un echilibru între impozitarea muncii și a capitalului.

Liberalii nici nu vor să audă de o astfel de taxare și recunosc că se poartă discuții doar pentru măsuri de “optimizare fiscală”.

Ciucă: Nu se discută despre impozitul progresiv. Există analize și studii ce se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor

PNL continuă să susțină cota unică, așa cum ne-am asumat noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi, iar ceea ce urmează să se decidă, așa cum am spus anterior, va avea la bază o analiză și o dezbatere aplicată pe situația concretă, din zilele noastre“, a declarat Nicolae Ciucă.

sursa: tvr.ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...