CODUL GALBEN de furtuni a fost prelungit

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de furtuni şi a restrâng aria de acoperire a acestuia, la partea de nord-est şi sud-est a ţării.

COD GALBEN, valabil în intervalul 25 iulie, ora 12:30 – 26 iulie, ora 23, fiind aşteptate instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Prin acumulare sau în perioade scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU, valabil în intervalul 25 iulie, ora 12:30 – ora 21, fiind aşteptate ploi abundente

În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *