Connect with us

Hi, what are you looking for?

Euro News

Comisarul european pentru Afaceri interne răspunde întrebării eurodeputatului Maria Grapini privind admiterea României în spațiul Schengen

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adresat Comisiei Europene  o întrebare cu solicitare de răspuns scris pe subiectul admiterii României în spațiul Schengen.

Potrivit eurodeputatului Grapini, spațiul Schengen este una din cele mai importante realizări ale Uniunii Europene deoarece mărfurile şi capitalurile circulă liber pe piața internă ceea ce înseamnă economie de timp şi de bani atât pentru cetățeni, cât şi pentru companii.Maria Grapini susține că este nevoie de o schimbare rapidă pentru un spaţiu Schengen în întregime funcţional, pentru a proteja libertatea de mişcare şi pentru a asigura reabilitarea economică a Europei.

“Este nedrept și discriminatoriu pentru cetățenii din țara mea, având în vedere că România îndeplinește toate condițiile din Regulamentul Schengen, să nu beneficieze de acest drept.

Neprimirea României și Bulgariei în spațiul Schengen duce la o fragmentare a pieței unice și la o creștere a neîncrederii în UE a multor cetățeni din statele excluse din acest spațiu”, a avertizat europarlamentarul umanist.

În context, Maria Grapini a adresat, punctual, Comisiei Europene următoarea întrebare:

osete si ciorapi dama magazin big magIntenționează Comisia  să trimită o nouă scrisoare către Consiliu pentru a susține admiterea României în spațiul Schengen?

În răspunsul oferit europarlamentarului Grapini, comisarul european pentru Afaceri interne, Ylva Johansson, susține că, în mai multe rânduri, Comisia Europeană și-a exprimat opinia potrivit căreia România și Bulgaria respectă condițiile necesare și sunt pregătite să participe pe deplin la spațiul fără controale la frontierele interne, astfel cum se prevede în actul care reglementează aderarea acestora la Uniunea Europeană.

“Comisia regretă faptul că, în pofida rezultatului pozitiv al evaluării celor două state membre în cauză, începând din 2011, Consiliul nu a luat o decizie în această privință.

Comisia și-a exprimat în mod constant deschiderea către un dialog cu toate părțile interesate în vederea găsirii unei soluții satisfăcătoare în această chestiune”, se mai arată în răspunsul comisarului pentru Afaceri interne.

După primirea punctului de vedere al Comisiei Europene, eurodeputatul Grapini a punctat: “Parlamentul European și-a făcut treaba, Comisia Europeană, de asemenea! Domnule președinte Iohannis, sunteti de șapte ani în Consiliul European, de ce nu convingeți membrii Consiliului să aprobe admiterea României în spațiul Schengen?”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...