Connect with us

Ce cauti astazi ?

Euro News

Comisia Europeană a stabilit ca certificatul verde Covid să fie valabil nouă luni după vaccinarea cu a doua doză.

Comisia Europeană a stabilit ca certificatul verde Covid să fie valabil doar nouă luni după vaccinarea cu a doua doză, în cazul călătoriilor dintr-o țară în alta. Doza a treia prelungește valabilitatea certificatului. Măsura intră în vigoare de la 1 februarie 2022.

Persoanele vaccinate complet anti-COVID nu vor mai avea niciun beneficiu dacă nu fac și doza booster, nici pentru sănătate, nici pentru libera circulație.

haine de Craciun familie”Chiar dacă încă ne luptăm cu varianta Delta a coronavirusului, știm că varianta Omicron ne amenință, se răspândește într-un ritm rapid și există riscul potențial de a scăpa vaccinurilor noastre, cel puțin parțial.

Știm că sistemele noastre de sănătate sunt depășite în acest moment și această situație este în parte legată de numărul mare de pacienți nevaccinați.

Prin urmare, concluzia este că răspunsul nu poate fi decât să sporim vaccinarea, să includem copiii care au peste 5 ani (în schema de vaccinare n.red.), să luăm măsuri de protecție sporite.

Acesta este răspunsul pe care trebuie să-l dăm noii variante.” a spus Ursula von der Leyen, despre vaccinarea la nivel european.

Totodată, a vorbit despre ”vaccinurile adaptate” pe care statele membre le-au comandat ”extra”, într-un număr de 180 de milioane de doze, scrie DCNews.

Cu privire la certificatul verde, președinta Comisiei Europene a vorbit despre un acord cu privire la doza booster, dar și cu privire la valabilitatea certificatului verde.

Banner Bijuterii din Argint BIg Mag”Certificatul UE COVID este un mare succes. Vom asigura o abordare comună a dozei booster și a duratei de valabilitate.

Doza booster este recomandată la șase luni după vaccinarea completă, iar certificatul va rămâne valid încă trei luni după aceea (n.r. respectiv 9 luni de la vaccinarea completă).” a spus Ursula von der Leyen.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...