Connect with us

Ce cauti astazi ?

Euro News

Comisia Europeană a virat astăzi României 1,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a virat astăzi României 1,9 milliarde de euro – fonduri de prefinantare din componenta imprumuturi pentru Planul national de Redresare.

cardigan Magazin Big MagAceasta suma vine dupa cele 1,8 milliarde de euro acordati Romaniei sub forma nerambursabila, pe 2 decembrie anul trecut.

În total, România a primit până acum 13 % din totalul care ii revine din mecanismul european de Redresare, care se ridica la 29,2 milliarde de euro.

Din acestia 14,2 milliarde sunt sub forma nerambursabila iar 14,9 milliarde sub forma de imprumuturi cu dobanda mica.

Cu acesti bani România urmeaza sa investeasca in transport durabil, păduri si protectia biodiversitatii, în energie, în tranzitia digitala si in educatie.

De exemplu, proiectele de modernizare a cailor ferate vor fi finantate din componenta nerambursabila a Planului National iar din cea sub forma de imprumuturi va fi modernizat si ecologizat transportul rutier.

Tot din imprumuturi cu dobanzi mici garantate de Comisia Europeana vor fi renovate cladiri publice si de locuinte, ne-a relatat redactorul RRA, Carmen Gavrilă.

Macheta Mobila Magazin Big Mag

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...