Comisia Europeană distribuie 1,5 milioane de măști pentru protecția cadrelor medicale din țările membre

Comisia Europeană a anunțat că distribuie 1,5 milioane de măști, din cele 10 milioane comandate, pentru protecția cadrelor medicale. Acestea vor fi distribuite unui număr de 17 state membre și Regatului Unit, se arată întrr-un comunicat al CE, potrivit mediafax.

Acest lot face parte dintr-o nouă achiziție de 10 milioane de măști, finanțată de Comisie, în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență. Scopul este de a ajuta direct statele membre pentru a atenua consecințele imediate ale pandemiei și pentru a anticipa nevoile legate de relaxarea restricțiilor și de redresarea economică.

„Facem tot ce putem pentru a sprijini statele membre să obțină echipamente de protecție pentru cadrele medicale din prima linie. Ele sunt eroii contemporani ai Europei. Această acțiune reprezintă solidaritatea UE în acțiune și este menită să contribuie la satisfacerea nevoilor sistemelor de sănătate europene, fiind mobilizate 3 miliarde EUR de la bugetul UE pentru a sprijini în mod direct eforturile statelor membre. Rămânem neclintiți în angajamentul nostru: împreună, putem câștiga această luptă”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Măștile vor fi livrate în următoarele șase săptămâni statelor membre și regiunilor care au nevoie de ele, în tranșe săptămânale de 1,5 milioane de măști.

Aceste livrări au loc în plus față de sutele de mii de măști livrate deja din rezerva EU de echipamente medicale în ultimele săptămâni, precum și față de asistența mobilizată prin intermediul Mecanismului UE de protecție civilă, potrivit comunicat CE.

Comisia mobilizează 3 miliarde de euro din bugetul UE pentru a sprijini în mod direct sistemele de sănătate ale statelor membre, din care 2,7 miliarde vor fi direcționate prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgență și 300 de milioane prin intermediul capacității de echipamente medicale rescEU.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *