Comisia Europeană pune la bătaie 10,5 milioane de euro pentru consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică ale Europei

Comisia Europeană a luat o decizie majoră. A fost lansată o nouă cerere de propuneri, în valoare de 10,5 milioane de euro. Cine poate beneficia de acești bani și despre ce fel de proiecte este vorba?

Cererea a fost lansată prin intermediul programului intitulat Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE) și sunt vizate proiectele care să contribuie la consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică ale Europei şi a cooperării între statele membre în acest domeniu, informează Executivului comunitar.

Pantaloni blugi Femei scurti de plajaPotrivit sursei citate, proiectele ar urma să acopere diverse domenii precum răspunsul coordonat la incidentele de securitate cibernetică, certificarea în materie de securitate cibernetică, consolidarea capacităţilor şi cooperarea instituţională în materie de securitate cibernetică, precum şi cooperarea dintre sectorul public şi cel privat.

Lupta cu amenințările cibernetice

„Sprijinirea proiectelor concrete în domeniul securităţii cibernetice contribuie la promovarea tehnologiilor şi a soluţiilor inovatoare în mod punctual. Cererea de propuneri lansată astăzi va contribui la consolidarea rezilienţei noastre faţă de ameninţările cibernetice, în conformitate cu ambiţiile noastre digitale pentru Europa şi cu strategia noastră globală care cuprinde Regulamentul privind securitatea cibernetică, Directiva privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (NIS) şi recomandările cuprinse în Planul de acţiune cibernetică”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

În ceea ce privește termenul-limită pentru depunerea propunerilor de către solicitanţi pe pagina de web dedicată cererilor de propuneri din 2020 în materie de telecomunicaţii din cadrul MIE, acesta este 5 noiembrie 2020, iar alocarea granturilor va fi probabil anunţată începând din mai 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *