Comisia Europeană trimite Austria la Curtea de Justiție pentru decizia indexării alocațiilor acordate copiilor lucrătorilor străini, inclusiv români

Urmare a presiunii facute, timp de un an de zile, de europarlamentarul Maria Grapini, Comisia Europeana trimite Austria la Curtea de Justitie pentru decizia indexării alocațiilor acordate copiilor lucrătorilor străini, inclusiv români.

Comisia Europeană a declanşat o procedură de trimitere în justiţie împotriva Austriei pentru regulile sale de ajustare a alocaţiei pentru copiii lucrătorilor străini în funcţie de nivelul de trai din ţara unde trăieşte copilul, informează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Această politică este discriminatorie “căci înseamnă că unii lucrători mobili ai UE din Austria care contribuie pe deplin la economia austriacă, ca mână de lucru şi sistem de securitate socială primesc beneficii mai mici”, a declarat joi executivul european.

Potrivit acestor reguli, beneficiile pentru familii sunt calculate conform unui indice al nivelurilor naţionale de putere de cumpărare, ceea ce înseamnă că lucrătorii ale căror familii trăiesc în ţări vecine din UE, precum Ungaria şi Slovacia, primesc mai puţini bani decât omologii lor din Austria.

Această politică contravine regulilor UE în materie de coordonare a securităţii sociale şi de liberă circulaţie, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Austria este de acum deferită Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), instanţa supremă a UE care poate ordona ţării să-şi modifice regulile, sub ameninţarea ultimă de aplicare a unor amenzi severe.

sursa: caleaeuropeana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *