Concurs folcloric online pentru tinerii soliști în devenire

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș își propune atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor aflați la începutul carierei, iar în această perioadă în care festivalurile concurs sunt inexistente, o serie de artiști consacrați au pus la punct câteva reguli pentru organizarea unui astfel de eveniment, cu participare on-line.

“Scopul competiției este atragerea tinerilor spre valorile culturii tradiționale prin promovarea artiștilor aflați la începutul carierei. Acesta, într-o geografie, simbolic mai permisivă, cuprinde județele Timiș, Caraș – Severin, Arad, Mehedinți, Hunedoara, zona Voievodinei din Serbia și o parte din Ungaria, mai exact comitatul Csongrád. Chiar dacă fizic suntem separați din cauza pandemiei COVID 19 putem fi împreună prin intermediul artei și al tehnologiei. Pentru a participa la concurs, tinerii vor realiza o înregistrare de maximum cinci minute, în care vor interpreta live o doină sau un joc. Este recomandat ca interpretarea să fie în costum popular din zona Banatului”, a precizat, prof. Liliana Laichici, directorul CCAJ Timiș și una dintre cele mai îndrăgite soliste a Banatului.

Concursul intitulat ”Din Banat la noi acasă” este adresat pe secțiuni tinerilor cu vârste între 9 – 14 ani și celor cu vârsta între 15 – 25 de ani, provenind din Banatul istoric. Filmările vor fi trimise până în data de 27 aprilie 2020 direct pe pagina Facebook a Ansambului Profesionist Banatul https://www.facebook.com/ansamblul.banatul/ sau pe adresa email: ccajt@ccajt.ro. Juriul îi are în componență pe Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar.

Premiul concursului ”Din Banat la noi acasă“ constă în realizarea unei piese și imprimarea ei împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist Banatul.

După vizionarea materialelor trimise, câștigătorii vor fi anunțați în data de 30 aprilie 2020.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *