Condițiile Guvernului pentru NEACORDAREA de tablete elevilor !

Condițiile în care sunt acordate cele 250.000 de la Guvern sunt prevăzute de un ordin semnat de ministrul Educației, Monica Anisie. Programul a fost denumit generic ”Școala de Acasă”, iar condițiile au fost  distribuite către inspectoratele județene.

Tocmai aceste criterii de acordare a tabletelor creează discriminare intre elevi, întrebări și controverse.

Iată care sunt condițiile aberante și în ce condiții se acordă tabletele de la Guvern

Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Aceste dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

În ordinul Ministerului Educației sunt prevăzute mai multe criterii. Astfel, aceste vor ajunge doar la:

  • Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Mai mulți părinti au răbufnit pe rețelele de socializare sau pe grupuri după ce au aflat de la învățători și profesori care sunt codițiile de acordare a dispozitivelor și au pus mai multe întrebări cadrelor didactice. Iată câteva dintre acestea:

  • Am 2 copii, avem doua telefoane eu și soțul meu, pe care le folosim cat timp suntem la lucru, inseamna că nu ne încadrăm criteriilor ? Copii noștrii nu primesc tablete de la școala ? Trebuie să le cumpărăm noi ?  Dacă nu avem bani, ce facem ?
  • Ce se întâmpla dacă elevul din neatenție sau joacă stică sau sparge tableta, trebuie sa o plătim ?
  • Zi și noapte muncim ca să le asiguram copiilor noștrii un viitor și statul încurajează categoriile din mediile defavorizate? Bine că noi ne rupem oasele muncind și copii noștrii nu primesc nimic și alții care sunt asistați primesc.
  • Ca și părinte consider că se face o mare discriminare între copii, indiferent din ce categorie socială provin. Cum poți sa faci o asemenea diferență ? Indiferent ce venituri au părinții.
  • Foarte mulți copii din familii modeste nu se încdrează în criteriile prevăzute, uite așa tot noi părinții trebuie să suportăm cheltuielile cu tableta sau tabletele, în funcție de caz, abonamentul de internet pe langa alte cheltuieli cu școala.

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *