Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Condițiile Guvernului pentru NEACORDAREA de tablete pentru elevi

Condițiile în care sunt acordate cele 250.000 de la Guvern sunt prevăzute de un ordin semnat de ministrul Educației, Monica Anisie. Programul a fost denumit generic ”Școala de Acasă”, iar condițiile au fost  distribuite către inspectoratele județene.

Iată care sunt condițiile aberante și în ce condiții se acordă tabletele de la Guvern

Ministerul Educației va distribui tabletele pe baza necesarului indicat de inspectorate. La nivelul fiecărui inspectorat trebuie constituită o comisie ce elaborează procedurile de selecție și distribuire a dispozitivelor cu conexiune la internet.

Aceste dispozitive intră în inventarul unității școlare unde învață elevii, iar ele vor fi date pe baza unui contract de comodat, pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea respectivă.

În ordinul Ministerului Educației sunt prevăzute mai multe criterii. Astfel, aceste vor ajunge doar la:

  • Elevii ale căror familii nu dețin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii care nu dețin, în folosință personală, un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.
  • Elevii de cetățenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și care nu au posibilitatea de a dispune un dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Mai mulți părinti au răbufnit după ce au aflat de la învățători și profesori care sunt codițiile de acordare a dispozitivelor și au pus mai multe întrebări cadrelor didactice, iată câteva dintre acestea:

  • Am 2 copii, și avem doua telefoane de serviciu eu și soțul meu, inseamna că nu ne încadrăm criteriilor ?
  • Ce se intâmpla dacă din neatenție sau joacă stică sau sparge tableta, trebuie sa o plătim ?

 

 

Distribuirea dispozitivelor se va realiza în baza unei cereri scrise și a unei declarații pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal sau a elevului dacă este major, potrivit căreia familia sau potențialul beneficiar al programului nu deține niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...