CONSULTAȚII GRATUITE DE ZILELE PROTECȚIEI SOLARE

Peste 250 de medici dermatologi din aproximativ 50 orase participă anul acesta la Zilele Protecției Solare, eveniment național de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare. Melanomul sau cancerul de piele este în creștere în Europa și este cauzat de expunerea neprotejată la soare, motiv pentru care este foarte important ca oamenii să meargă regulat la medicul dermatolog, pentru o consultație de rutină. În cadrul campaniei inițiate de La Roche Possay se implică și Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj. Până în 15 iulie, la cabinetul de dermato-venerologie situat în clădirea principală, la demisol se vor efectua consultații gratuite de către dr. Stela Fulgu-Rațiu, medic specialist.

Stela Fulgu- Rațiu, medic specialist:

Unul dintre motivele desfășurării acestei campanii este reprezentat de incidența crescută a melanomului malign în populația din România. Cum 90 % din cancerele pielii sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp, dorim ca prin această campanie să creștem gradul de conștientizare a pacienților, a oamenilor, privind riscul de expunere neprotejată la soare și să creem un obicei în a folosi cremele de fotoprotecție și a altor mijloace de protecție solară, odată cu venirea verii. De asemenea, sfătuim și pacienții să consulte un medic dermatolog cel puțin odată pe an

Programările pentru această campanie se fac telefonic din timp, pentru zilele de luni, miercuri și joi, la numărul de telefon afișat pe site-ul zilele protecției solare.ro sau La Rosche Possay.ro, iar consultația se efectuează gratuit în cadrul ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *