CONSULUL MACEDONIEI, ÎN VIZITĂ LA LUGOJ

Sala de Protocol a Primăriei Lugoj a găzduit astăzi o întâlnire importantă. Pavel Ernest Dupta, consulul onorific al Republicii Macedonia la Timișoara a fost prezent în orașul de pe Timiș pentru prima data într-o vizită oficială, pentru a stabili, împreună cu primarul Lugojului, Francisc Boldea, noi modalități de colaborare între Lugoj și orașe din Macedonia, pe plan economic, social și cultural.

Ernest Dupta, consul onorific al Republicii Macedonia la Timișoara:

Scopul vizitei este de a-l întâlni pe domnul primar. Noi avem informații despre realizările din Lugoj. Are o economie interesantă. Ce am descoperit și asta știam și de la Ambasadă, relațiile dintre Lugoj și localitățile înfrățite din Macedonia au deja o tradiție de șapte ani de zile. Am aflat astăzi că urmează evenimente deosebite culturale, pe aspecte ecumenice. Ceea ce dorim noi este să reușim să dezvoltăm și relațiile economice dintre Lugoj și localități asemănătoare din Republica Macedonia. Cum veți face acest lucru? Cum veți păstra și cum veți dezvolta legăturile cu Lugojul? Legătura va fi una directă între mine și domnul primar. S-a creat acel feeling ca urmare a acestei întâlniri și am stabilit că vom avea un raport direct și ne vom informa reciproc de orice evenimente care pot să afecteze pozitiv bineînțeles relațiile dintre Lugoj și localități din Republica Macedonia.

Francisc Boldea,  primarul municipiului Lugoj (PSD):

S-a văzut activitate. Noi ne-am înfrățit acum șapte ani cu orașul Criva Palanca, din Macedonia. Am stabilit o serie de relații de prietenie între cele două orașe, schimburi culturale, sportive, școlare, tot ce se poate face pentru început cu un stat care nu este în Uniunea Europeană, dar cu care sperăm să avem multe proiecte împreună. Aceasta a fost baza de discuție. Apoi i-am prezentat orașul, cu problemele și cu realizările lui, l-am invitat la Ruga Lugojeană când vin și delegațiile străine

 

Consolul Macedoniei la Timișoara a subliniat faptul că beneficiază de tot sprijinul Ambasadei care l-a delegat și pentru această vizită, pentru a dezvolta toate relațiile posibile: comerciale, culturale sau sociale cu municipiul Lugoj. Consulul a mai spus că deși este pentru prima data într-o vizită oficială la Lugoj, își dorește să revină cât mai curând, cel mai probabil în 15 august, de Ruga Lugojeană, atunci când va exista și o delegație din Macedonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *