Continuă ancheta epidemiologică la spitalul din Lugoj.

Reprezentanții DSP se află și astăzi la spitalul din Lugoj, unde continuă ancheta epidemiologică. În urmă cu două zile, o pacientă aflată la secția ATI a spitalului a fost descoperită cu coronavirus. Pacienta, mama unei doctorițe, venea de pe secția Boli Infecțioase și a mai fost testată, dar primul test a ieșit negativ. După ce s-a aflat rezultatul primului test, atât fiica, cât și alți angajați ai spitalului au intrat în contact cu pacienta, fără să se mai protejeze. Starea ei s-a înrăutățit și unul dintre medicii de la ATI a cerut să fie testată din nou. Rezultatul celui de-al doilea test a ieșit pozitiv.

În aceeași secție cu pacientă infectată se mai afla și un bărbat cu exact aceleași simptome. La fel și pentru el primul test a fost negativ. Miercuri dimineața, Lugojeanul.ro a anunțat că cel de-al doilea test este pozitiv și în cazul acestuia. Cum rezultatul testului nu ajunsese la Lugoj, conducerea spitalului ne-a sunat și ne-a somat să retragem informația pentru că ne face plângere penală pentru fake-news. În jurul orei 17.00 a ajuns și la spital rezultatul testului pentru cel de-al doilea pacient. Era pozitiv, exact cum anunțase publicația noastră, câteva ore mai devreme. În plus, a fost testată și fiica primei paciente, iar testul a ieșit pozitiv. Aceasta este medic la secția UPU a spitalului din Lugoj.

În momentul de față, spitalul din Lugoj a înregistrat deja trei bolnavi de COVID-19 și foarte, foarte mulți contacți ai acestora. Nu este exclus ca în cursul zilei de astăzi numărul persoanelor confirmate să crească. Mai mute cadre medicale sunt deja izolate la spital și așteaptă rezultatele testelor. Unii medici sunt acasă și nici măcar nu au fost testați până acum, deși au simptome care ar putea indica prezența virusului.

Secțiile Infecțioase, ATI și UPU prin care au trecut cei trei bolnavi confirmați trebuie dezinfectate. Decizia se va lua probabil astăzi după încheierea verificărilor făcute de DSP.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *