COPII ÎN LUMEA TEATRULUI LA LUGOJ

Elevii Școlii Gimnaziale “Anișoara Odeanu” din Lugoj vor fi actori pentru câteva zile. Pe scena teatrului “Traian Grozăvescu” va debuta, mâine, de la ora 17,  festivalul  intitulat “Copii în lumea teatrului”, cu diferite scenete interpretate de elevii lugojeni. Evenimentul este unul mai complex, care va dura până în 15 iunie și va conține și ateliere de teatru la care vor participa copii de gimnaziu, de la școala organizatoare, dar și de la diferite grădinițe. În acest interval va avea loc și un curs pentru profesori, în care aceștia vor fi informați despre tipurile de teatru care pot fi incluse în educație. Organizatorii percep acest festival ca o modalitate de dezvoltare a celor mici prin teatru.

Dana Tipei, director Șc. Gimnazială “Anișoara Odeanu”.

S-a ajuns la concluzia, în urma mai multor studii care s-au făcut, în special la nivel european, că activitățile teatrale dezvoltă foarte mult creativitatea copiilor, îi învață să vorbească în public, să aibă inițiativă, să lucreze în echipă, deci s-a constatat că este o activitate extracurriculară foarte importantă pentru dezvoltarea copiilor și de aceea am încercat și noi să o includem. Ideea asociației și a școlii noastre este să includem în educație cât mai multe activități extracurriculare și non formale

La final va fi acordat marele premiu pentru cel mai reușit spectacol, dar și alte categorii de premii. De asemenea se vor decerna premii de excelență copiilor care au făcut parte din distribuția spectacolului aniversar “Noi, generația 300”. Proiectul este realizat de Asociația “Ferestre spre viitor”, în colaborare cu Școala Gimnazială “Anișoara Odeanu” și este finanțat de către Primăria Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *