Coreea de Sud a raportat un număr record de cazuri zilnice de COVID-19 după luna martie

Coreea de Sud a raportat duminică cea mai mare creştere a numărului de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus după începutul lunii martie, autorităţile temându-se că ţara se află ”în pragul unei epidemii naţionale”, relatează agenţia AFP, scrie agerpres.

Majoritatea celor 397 de noi cazuri de infectare au fost înregistrate în regiunea metropolitană Seul, unde trăieşte jumătate din populaţia acestei ţări de 51 de milioane de locuitori, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

Autorităţile au avertizat că, în cazul unei creşteri rapide a numărului de cazuri, măsurile de distanţare fizică ar putea fi în continuare înăsprite.

„Situaţia este foarte gravă şi serioasă deoarece suntem pe punctul de a avea o epidemie naţională”, a declarat presei directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC) din Coreea de Sud, Jung Eun-kyeong.

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări. Înăsprirea restricţiilor vizează de asemenea întâlnirile între persoane, dar şi activităţile sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise.

Duminică, Guvernul metropolei Seul a anunţat că, începând din noaptea de duminică spre luni, purtarea măştii va deveni obligatorie în spaţiile închise, precum şi în cartierele aglomerate din capitală.

Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat un total de 17.399 de cazuri de contaminare – dintre care jumătate au provenit din zona Seul – şi 309 decese.

Ţara a fost în februarie a doua cea mai afectată de pandemie, după China, locul în care a apărut.

Autorităţile sud-coreene au reuşit să ţină situaţia sub control printr-o strategie extinsă de testare şi de urmărire a contactelor persoanelor infectate, fără a impune carantina obligatorie, notează AFP.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *