Coreea de Sud revine la RESTRICŢII după creşterea alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19

Coreea de Sud a reactivat joi restricţiile în Seul şi în suburbiile acestuia, după înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului noilor cazuri de COVID-19, a anunţat ministrul sănătăţii Park Neung Hoo, potrivit AFP şi dpa, transmite şi agerpres.

Anunţul a fost făcut după o şedinţă de criză prezidată de către premierul sud-coreean Chung Sye Kyun.

Instituţiile publice, inclusiv muzeele şi teatrele, vor fi închise imediat până la 14 iunie. ”Următoarele două săptămâni sunt esenţiale”, a adăugat Park Neung Hoo.

Autorităţile sud-coreene începuseră ridicarea restricţiilor impuse pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2. Totuşi, ele au fost alertate recent de apariţia unui nou focar, de această dată în centrul de distribuţie a corespondenţei din Bucheon, o suburbie a capitalei Seul. Până joi dimineaţă au fost confirmate peste 80 de cazuri în rândul angajaţilor şi al persoanelor cu care au intrat în contact. Peste 4.000 de persoane au fost testate.

Ministrul sănătăţii le-a recomandat locuitorilor Seulului să evite aglomeraţia cât mai mult posibil în următoarele două săptămâni. În zona metropolitană Seul trăieşte aproape jumătate din populaţia de 51,6 milioane de locuitori a Coreii de Sud.

Până în prezent, guvernul nu a luat în calcul reînchiderea şcolilor, care au fost redeschise treptat începând de săptămâna trecută.

Miercuri au fost raportate 79 de noi cazuri de COVID-19, cea mai mare creştere zilnică în aproape două luni, ceea ce aduce la 11.344 numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Coreea de Sud.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *