Coronavirus în Italia: 67 de preoţi au murit, iar şeful Agenţiei de Protecţia Civilă s-a îmbolnăvit

Şaizeci şi şapte de preoţi italieni infectaţi cu coronavirus au murit de la începutul epidemiei în Italia, potrivit unui bilanţ publicat miercuri de ziarul Conferinţei Episcopale Italiene Avvenire, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cotidianul care publică numele preoţilor, majoritatea în vârstă, şi uneori, fotografiile lor, menţiona cu o zi înainte 50 de decese în rândul acestora.

Ultimele două victime au fost raportate de episcopiile din Cremona (Lombardia) şi La Spezia (oraş port din Liguria, la sud de Genova).

„Preoţii se îmbolnăvesc şi mor la fel ca ceilalţi, poate chiar mai mult ca restul, chiar dacă în prezent este foarte dificil să te aventurezi în acest tip de contabilitate statistică”, scrie Avvenire.

În urmă cu două săptămâni, papa Francisc le-a cerut preoţilor „să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită” la bolnavii infectaţi cu coronavirus. Cererea a venit pe 10 martie, când guvernul italian le-a cerut italienilor să-şi limiteze ieşirile şi să evite contactul cu bolnavii.

Pe de altă parte, conferinţa de presă zilnică în care Italia raportează cele mai noi cifre legate de epidemia de coronavirus a fost anulată miercuri pentru că oficialul care oferea aceste date a dezvoltat simptome de COVID-19, relatează dpa.

Şeful Agenţiei de Protecţia Civilă, Angelo Borrelli, are temperatură şi a părăsit sediul agenţiei ca măsură de precauţie, a anunţat biroul său într-un comunicat.

Drept urmare, conferinţa de presă zilnică de la ora 18:00 (17:00 GMT) este suspendată pe durată nedeterminată, însă cifrele privind contagiunea vor fi publicate în continuare printr-un comunicat de presă, a adăugat biroul.

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, Borrelli, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pentru coronavirus şi aşteaptă rezultatele.

În urmă cu trei zile, Agenţia pentru Protecţie Civilă a declarat că 12 membri ai personalului său au fost testaţi pozitiv la coronavirus, în timp ce rezultatele pentru Borrelli au ieşit negative.

Italia se confruntă cu cel mai grav focar de coronavirus din lume, cu peste 69.000 de cazuri de infectare şi circa 6.800 de decese raportate marţi.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *