“CoSânziene” LA LUGOJ CLASIC

Festivalul Lugoj Clasic continuă să încânte publicul cu evenimente care mai de care mai inedite și diverse. Spre exemplu, joi a fost ziua în care moda și frumusețea au ținut capul de afiș al festivalului. Creatoarea de modă timișoreană Luciana Matei și-a prezentat colecția intitulată “CoSânziene”, într-un cadru primitor, la Casa Bredicenilor. Designerul nu este la prima prezentare în orașul de pe Timiș, a și locuit o perioadă aici și spune că se întoarce cu plăcere ori de câte ori are ocazia. De asemenea, Luciana Matei, cea care îi crează ținutele de scenă Aurei Twarowska, vrea să transmită prin creațiile ei că femeia este frumoasă la orice vârstă dacă știe să se pună în valoare.

Luciana Matei, designer vestimentar:

Această colecție aș descrie-o foarte feminină. Din punctul meu de vedere femeia este frumoasă la orice vârstă, frumusețea nu are vârstaă. Și așa e făcută colecția, cu materiale naturale 100%, iar modelele sunt adaptate pentru femeia începând de la 20 de ani până când trece de flarea vârstei. Așadar femeia la orice vârstă poate fi frumoasă. Eu întotdeauna am comparat femeia cu o floare, cu un trandafir. Când se naște este un boboc, înflorește, apoi este o floare cu adevărat. Au mai fost astfel de prezentări la Lugoj. Da, au mai fost datorită Aurei care este un om extraordinar și chiar se implică și face foarte multe pentru Lugoj.

Pe lângă prezentarea de modă, seara artistică a fost completată de un recital de arii și duete interpretate de Diana Zaharia și Marius Zaharia de la Opera Națională din Timișoara, acompaniați la pian de Angela Balici.

Diana Zaharia, muzician:

O seară superbă. Ne-am întâlnit cu mulți oameni calzi, primitori și ne bucurăm că am avut onoarea să fim invitați și să dăm din știința noastră, din cultura noastră și celor de aici. Cum vi se pare această idee de Lugoj Clasic pentru orașul de pe Timiș?Mi se pare o idee excepțională, pentru că lumea așa ajunge să cunoască cât mai mult. Se poate face și o educație muzicală cetățenilor prin această inițiativă? Cu siguranță va ajuta foarte mult. Părinții vor avea ocazia să guste și să vadă ceea ce ar putea să facă copiii lor în viitor.

Marius Zaharia, muzician:

Mă bucur foarte mult să fiu în Lugoj, să cânt în Lugoj pentru a doua oară. E un loc superb. M-am simțit foarte bine, pentru că oamenii au fost foarte receptivi la ceea ce am cântat noi. Au cunoscut piesele, ceea ce este un lucru minunat pentru noi și sper să revin cât mai repede în Lugoj,

Aura Twarowska, inițiatoarea festivalului s-a declarat încântată că seara artistică a fost la nivelul așteptărilor ei.

Aura Twarowsca, director artistic Lugoj Clasic:

În primul rând recitalul a fost foarte reușit. Cei doi mi-au fost studenți în trmă cu câțiva ani la Facultatea de Muzică din Timișoara. Mă bucur că așa frumos s-au dezvoltat. Marius a câștigat între timp și un premiu internațional la concursul Sabin Dragoi. Repertoriul a fost foarte bine ales. Mă bucur că au primit o a doua ofertă de la cineva aflat în sală, ceea ce e foarte important. Iar prezentarea de modă a fost la înlălțime, ca fiecare prezentare a Lucianei Matei. Ulele ținute extrem de impresionante. Personal am pus ochii pe una și vreau să facă parte din garderoba mea.

La eveniment fost prezentă și jurnalista Roxana Morun care a avut doar cuvinte de laudă la evenimentul desfășurat la Casa Bredicenilor și la ideea festivalului în general.

Roxana Morun, jurnalist TVR Timișoara:

A fost o seară deosebită, precum celelalte seri din cadrul Festivalului Lugoj Clasic. Mă bucur că pot să fac parte din acest eveniment care reîncearcă să aducă în atenția lugojenilor câte lucruri frumoase se pot întâmpla în orașul lor. În ideea că Timișoara va fi în 2021 capitală culturală europeană, de ce să nu ne gândim la Lugoj ca la o soră mai mică a Timișoarei, un oraș care vine cu forțe culturale proprii și care mai are multe de dovedit. Lugoj Clasic credeți că poate face și o educație muzicală cetățenilor prin această inițiativă?Cu siguranță Lugoj Clasic dorește să facă și educație muzicală cetățenilor din Lugoj, nu numai elevilor, nu numai generației tinere, dar și celor care poate au sărit niște etape într-o perioadă mai puțin fericită pentru cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *