CU APA-N GRĂDINĂ DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Un lugojean care locuiește pe strada Hezerișului a ajuns la disperare, după ce de câteva săptămâni grădina îi este inundată din cauza unei fisuri la rețeaua de apă. Omul spune că a făcut numeroase sesizări la Meridian pentru a soluționa problema, însă răspunsul pe care l-a primit de la societatea de apă a fost că nu sunt bani pentru investiții. În acest fel, Dumitru Boișteanu stă cu apa în grădină și în fața casei, fără ca cineva să ia vreo măsură.

Dumitru Boișteanu:

De două săptămâni de zile am văzut că mi-a ajuns apa în spatele grădinii, aproximativ 175 m lungime. Aproape jumătate de grădină este în apă. Am fost la Meridian, l-am anunțat pe domnul Potcoavă. A spus că nu sunt bani de investiții, doar să repare. Am fost miercuri la domnul Iovescu și foarte politicos omul mi-a spus că nu sunt bani de investiții, dar că vor lua măsuri. Astăzi este marți și rezultatul este același. Culturile dumneavoastră sunt în pericol din cauza acestei inundații? Nu am foarte multe culturi, niște ceapă, niște pomi și mazăre, dar mazărea aceea se uscă dacă stă în apă și e lucrul meu. Știți cum e, puțin, mult, bun, rău, e al meu.

 Reprezentanții Meridian 22 spun că rețeaua de apă din acea zonă a fost introdusă de către o firmă privată și din cauza lucrărilor prost făcute sunt avarii foarte dese în zonă.

Florin Iovescu, director economic Meridian 22:

Rețeaua de apă e privată. În ce sens? Au fost introduse de către locuitorii acelei zone cu o firmă străină, nu cu noi, Meridian, în baza unui proiect. Din cauza lucrărilor necorespunzătoare care s-au făcut există avarii foarte dese. Le-am pus în vedere proprietarilor de acolo să ia legătura cu constructorul ca să și le remedieze. Deocamdată Meridianul se vede nevoit să oprească apa pe conducta montată necorespunzător de către persoanele private din zonă. Conform hotărârii Consiliului Local, orice dezvoltator imobiliar are obligația să-și introducă utilitățile pe propria cheltuială. Iar acea bucată de rețea nu este predate către noi. Nu am preluat-o pentru că nu a fost corespunzător montată și pusă în operă.

 Pentru rezolvarea problemei, soluția văzută de Meridian 22 este ca lugojeanul să se adreseze firmei care a făcut lucrarea, însă până când omul va reuși să facă acest lucru, grădina și culturile îi vor rămâne sub apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *