Connect with us

Ce cauti astazi ?

Diverse

Cum este mai bine – să cheltui banii pe mobilă sau pe călătorii? Iată CE spun specialiștii!

Banii sunt făcuți pentru a fi cheltuiți, însă contează foarte mult și modul în care îi folosești. Dacă îi arunci în stânga și-n dreapta, doar de dragul de a cumpăra lucruri inutile, îți vei face viața mai grea și nu vei reuși niciodată să te mulțumești cu ceea ce ai.

Se știe că lucrurile materiale îți pot aduce o oarecare senzație de fericire temporară și îți pot face existența mai confortabilă, însă experiențele sunt cele care îți pot îmbunătăți starea de spirit pentru o perioadă mai îndelungată și te ajută să ai o viață mai frumoasă. Așadar, ce alegi: să-ți cumperi mobilă nouă în casă sau să pleci în călătorie alături de persoana iubită? Specialiștii spun că le poți face pe amândouă, dacă reușești să-ți aloci resursele în mod eficient.

Iată CE să faci cu banii ca să-ți poți permite cât mai multe lucruri frumoase, dar și experiențe inedite:

  • Observă ce obiceiuri îți irosesc bugetul și stabilește-ți prioritățile de cumpărare

Verifică pe ce ai dat banii în ultimele luni și observă care sunt obiceiurile care îți consumă cel mai mult bugetul. Acestea ar putea fi anumite hobby-uri prea scumpe, prea multă îmbrăcăminte de firmă sau orice alte deprinderi. Din momentul în care ai văzut pe ce se consumă venitul tău, poți evalua care dintre aceste obiceiuri sunt cu adevărat necesare. Stabilește-ți prioritățile de cumpărare și încearcă să-ți limitezi cheltuielile inutile.

  • Ia în considerare avantajele și dezavantajele pe termen lung ale achizițiilor tale

Foarte multe decizii de cumpărare sunt impulsive și se datorează nevoii de a obține o satisfacție pe moment. Pentru a rezista acestui imbold, înainte de a achiziționa ceva, trebuie să te gândești cum te va afecta bunul dobândit în viitor. Cât de mult îl vei folosi? Te va îndatora? Ai neapărat nevoie de el sau doar ți-ar plăcea să-l ai? Acestea sunt întrebări esențiale pe care să ți le pui pentru a determina dacă un anumit obiect merită cu adevărat cumpărat.

  • Compară mai multe oferte și gândește-te dacă bunul respectiv își merită prețul

De cele mai multe ori, poți găsi pe piață bunuri care au aceeași calitate, dar sunt comercializate la prețuri diferite, de aceea este important să compari mai multe oferte înainte să te decizi la una singură. Caută întotdeauna produse calitative la prețuri competitive, deoarece în acest fel vei avea parte de confortul de care ai nevoie, dar vei putea și să economisești. De exemplu, dacă vrei să-ți amenajezi apartamentul, dar și să pleci în călătorie cu persoana iubită, vezi mobila ieftină de la Modela, alege ceva pe gustul tău și păstrează restul banilor pentru vacanța mult așteptată.

  • Nu mai încerca atât de mult să impresionezi alte persoane

Diverse studii au arătat că o persoană obișnuită ajunge să cheltuie foarte mulți bani doar ca să păstreze o imagine bună despre sine în fața cunoscuților. De la mașini de lux și până la îmbrăcăminte de firmă, o mare parte din bunurile achiziționate de oameni sunt pentru a-i impresiona pe alții, nu pentru nevoile personale. Încearcă să nu faci și tu greșeala aceasta pentru că îți vei irosi banii degeaba.

De exemplu, dacă ți-ai cumpărat locuința mult visată și ești în căutare de idei de amenajare apartament cu 3 camere, gândește-te la confortul tău, nu la ce vor spune prietenii despre casa ta atunci când te vor vizita. Singura persoană pe care trebuie s-o impresionezi ești tu, așadar evită să te mai raportezi la alți oameni deoarece așa nu vei fi niciodată mulțumit și fericit.

În concluzie, dacă înveți să-ți gospodărești banii în mod eficient, îți poți permite atât mobila mult visată, cât și cele mai frumoase călătorii alături de persoanele dragi. Nu renunța la experiențe în favoarea bunurilor materiale însă, în același timp, ai grijă să-ți oferi și confortul de care ai nevoie pentru a fi mulțumit de propria viață.

Sursa foto: Pexels.com

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...