Cum se pregătește Banatul să-și relanseze turismul după ce trece pericolul pandemiei

Banatul este una dintre zonele cele mai vizitate ale țării de către turiștii români și străini. Odată cu instalarea pandemiei, așa cum s-a întâmplat peste tot în lume, activitățile legate de turism au fost sistate. În această perioadă, reprezentanții Asociației de Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș fac pregătiri pentru relansarea turismului în zona de vest a țării.

CITEȘTE ȘI: Vânzarea la terase va fi întreruptă miercuri, timp de o oră

Mai exact, se iau în calcul două ramuri ale acestei activități. Pe deoparte se vor pregăti hotelurile și pensiunile pentru turismul de business, care va fi realimentat odată cu data de 15 mai, atunci când mai multe linii aeriene cu Europa vor fi redeschise. 

Pe de altă parte, se discută și măsurile ce se vor lua în legătură cu turismul local. Banat Brunch, Mic Dejun la Margina sau Lacul Surduc, sunt doar câteva dintre activitățile și locurile din Banat unde turiștii de-abia așteaptă să se reîntoarcă. Măsurile celor de la APDT Timiș au fost făcute publice într-un comunicat de presă.

Sprijinirea operatorilor din județ

Ținând cont de situația dificilă în care se află în prezent afacerile din turism și servicii conexe ca urmare a stării create de pandemie în întreaga lume și în țară și pentru a veni în sprijinul membrilor săi și al operatorilor de turism din Timiș și Banat, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș demarează o serie de acțiuni de promovare a activităților de turism în perioada post-COVID cu scopul de a reconstrui atmosfera de încredere a vizitatorilor în destinația noastră.

Luând în considerare faptul că Timișoara și județul Timiș reprezintă în continuare o destinație predilectă pentru turismul de business și că, după data de 11 mai, mai multe țări europene vor începe ridicarea restricțiilor de călătorie, pentru a îmbunătăți și accelera vizibilitatea afacerilor de turism în rândul vizitatorilor interesați de destinația noastră în următoarele luni, APDT Timiș va publica și promova prin intermediul aplicației gratuite Discover Timiș măsurile de securitate a turiștilor aplicate în cadrul afacerilor de turism.

În acest sens, operatorii de turism din regiune au fost invitați să comunice măsurile și deciziile pe care le-au luat în ceea ce privește serviciile pentru siguranța sejurului și experiențelor clienților lor (ex.dezinfectarea locației, reconfigurarea structurii locațiilor de servire, amplasare de dozatoare cu dezinfectant și/sau covorașe cu dezinfectant, echiparea personalului angajat cu echipament corespunzător precum măști, mănuși de protecție, etc) pentru a le prezenta în cadrul materialelor și acțiunilor de promovare turistică realizate de APDT Timiș în perioada următoare.Ne dorim în acest fel să contribuim la reluarea activităților de turism din Timiș și regiune, așa cum erau înainte de martie 2020 și să sprijinim investitorii din domeniu contribuind la accelerarea reluării activității acestora. Aplicația Discover Timiș este un ghid turistic digital al regiunii ce oferă conținut despre o gamă largă de servicii și produse de turism, accesată constant de utilizatori din zeci de țări europene și de pe alte continente.

De asemenea, o persoană din cadrul APDT Timiș a fost desemnată și este permanent la dispoziția operatorilor de turism pentru a-i ghida și ajuta în ceea ce privește demersurile de promovare a afacerii lor prin intermediul aplicației (telefon 0256 406 470).

Dezvoltarea turismului în Timiș în iulie-decembrie 2020

În următoarele luni, Turism Timiș va pune accentul pe promovarea turismului de familie și a celui individual în regiune. Se vor promova trasee de drumeție și cicloturism în județul Timiș, se vor identifica structuri de cazare de tip familial în județ și regiune și va fi făcută o inventariere a campingurilor pentru rulote și a locurilor de campare.

În acest context, APDT Timiș readuce în atenție zona Lacului Surduc unde acest tip de turism este deja promovat de mai mulți ani și unde, încă de anul trecut, Asociația de Turism Timiș, prin intermediul proiectului european Eco Timiș, a pus pe apă un Catamaran cu motor electric, ambarcațiune care – respectând regulile de călătorie în vigoare post-pandemie – va putea fi pus gratuit la dispoziția turiștilor în perioada verii, în condiții și după un program anunțate după 15 iunie 2020.

Fantana si Cismea din Ciment pentru GradinaDe asemenea, o serie de proiecte și produse turistice din Timiș – printre care Mic Dejun la Margina și Banat Brunch – vor fi reformulate și promovate ținând cont de noua formulă a călătoriilor pentru această vară, cea individuală sau de tip familial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *