Cum va evolua epidemia ? Sunt trei scenarii posibile pentru vârful epidemiei

Centrul pentru Inovație în Medicină și RaportuldeGarda.ro prezintă o simulare despre posibila evoluție a epidemiei COVID-19 în România.

Simularea se bazează pe metodologia unui model predictiv de evoluție a epidemiei COVID-19, descris într-un articol științific în revista The Lancet, pornind de la un set de date colectate în China.

Scenariul ideal – măsurile de distanțare socială stricte și respectate de populație limitează răspândirea infecției. Vârful ar putea fi în perioada 1- 20 mai 2020. Scenariul mediu – măsurile de distanțare socială stricte produc efecte în limitarea transmiterii bolii dar din diverse motive transmiterea virusului este intensă, dar nu depășește capacitatea sistemului de sănătate. Vârful ar putea fi în perioada 1-20 iulie 2020.

Scenariul de risc maxim – măsurile de distanțare socială nu sunt respectate și se constată o transmitere accelerată a virusului cu apariția de cazuri grave care depășesc capacitatea sistemului de sănătate. Potențial vârf în perioada 1-20 iunie 2020.

Informațiile au fost prezentate de Răzvan Dumitrescu, marți seară, la emisiunea „Subiectiv”.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 217, iar patru pacienţi sunt la Terapie Intensivă.

Grupul de Comunicare strategică a transmis că vârsta medie a persoanelor infectate este 39 – 40 de ani, 49% fiind femei.

sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *