Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Cum vor învăța elevii din vestul țării.

Ministerul Sănătăţii a publicat situaţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 la nivel national, în funcţie de care şcolile ar urma să decidă modul în care vor relua cursurile în 14 septembrie.

Practic, pe baza acestei informări se stabileşte după care din cele trei scenarii vor funcţiona unităţile de învăţământ.

Cele mai multe şcolil se află în zone în care se poate aplica scenariul verde, adică mersul efectiv al elevilor în sălile de clasă.

În Timiș nu există nicio localitate în care să se aplice scenariul roșu, deși pe lista autorităților centrale apare comuna Bara. Prefectul Liliana Oneț precizează, însă, că este vorba de o greșeală și că cele trei cazuri de COVID 19 care apar în dreptul localității Bara sunt, de fapt, în Lugoj. Situația urmează să fie clarificată în cel mai scurt timp, iar în școala din Bara se va aplica scenariul verde.

Totodată, se va aplica sistemul hibrid de învățământ în localitățile Lugoj, Variaș, Sânnandrei, Racovița, Periam, Ohaba Lungă, Margina, Giroc, Giarmata, Dudeștii Vechi, Bogda și Barna.

În Caraș-Severin, în baza evoluției epidemiologice, ar urma să rămână închise unitățile de învățământ din Bolvașnița.

Elevii se vor roti în municipiul Caransebeș, în Oravița, în Băuțar, Berzovia, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Carașova, Eftimie Murgu, Fârliug, Grădinari, Lăpușnicel, Luncavița, Marga, Păltiniș, Prigor, Ramna, Rusca Montană, Sacu, Târnova, Văliug și Vermeș.

În județul Hunedoara, scenariul roșu trebuie aplicat doar în Vălișoara.

Vor învăța, prin rotație, la clase și online, elevii din Petrila, Simeria, Băcia, Bucureșci, Certeju de Sus, Lelese, Martinești, Orăștioara de Sus, Rapoltu Mare și Sarmizegetusa.

Județul Arad are cele mai multe școli în scenariul roșu pentru reînceperea cursurilor în data de 14 septembrie.

8 localități din Arad sunt în zona roșie. Este vorba despre comunele Bârsa, Buteni, Conop, Dezna, Moneasa, Pleșcuța, Șiștarovăț și Tauț, care au peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Prin urmare, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.

Autoritățile promit că elevii din aceste zone vor avea acces la internet, iar elevii care nu dețin, vor primi devices-urile necesare școlii online până la începerea cursurilor.

Alte 17 școli din orașele Ineu și Sebiș, dar și din comunele Almaș, Apateu, Archiș, Bârzava, Carand, Chișindia, Ghioroc, Olari, Șimand, Sintea Mare, Șofronea, Vârfurile, Vinga și Zărand sunt în scenariul galben, ceea ce înseamnă rotația elevilor la clase și online.

Celelalte școli sunt în scenariul verde, însă unitățile care au mulți elevi și spații puține vor decide fiecare în parte modul în care vor desfășura cursurile.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că în funcție de situația epidemiologică a fiecărei localități, se va deschide anul școlar dar pot fi aplicate scenarii diferite la același număr de infectări pentru că nu toate unitățile școlare dispun de același spațiu.

Întregul document îl puteți consulta mai jos:

Analiza-epidemiologica-pe-judete-pentru-inceperea-anului-scolar

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...