Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Curățenie cu muncitori din Sri Lanka, pe străzile Lugojului

Vegetația crește foarte repede în această perioadă, astfel că pentru a igieniza orașul, administrația lugojeană a contractat o firmă care are mulți angajați asiatici.

Zonele verzi, dar și străzile și trotuarele invadate de buruieni trebuie îngrijite. Cum cei șase muncitori de la sere și spații verzi sunt insuficienți, administrația locală a apelat la o firmă ce are angajați muncitori veniți tocmai din statul asiatic Sri Lanka.

rochii mama fiica magazin big mag”Pentru malurile Timișului, am sesizat Apele Române. Angajații noștri au un program pe care îl urmează, luni au ieșit pe strada Timișoarei. Dacă vegetația va crește prea mult în urma acestor cicluri repetate de căl­dură urmată de ploaie, vom apela din nou la o firmă, pentru că angajații de la sere sunt in­su­ficienți. La Serviciul de Sere și Spații Verzi sunt șase angajați care tund iarba și mai putem apela, din când în când, la încă doi de la Salubritate, dar nu fac față. Și firma pe care am angajat-o are muncitori din Sri Lanka. Este o firmă din Lugoj, care a adus muncitori din Sri Lanka. Efectiv, ei se ocupă de curățenie, de dimineața până seara”, a spus Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Din păcate, în oraș persistă o problemă a anilor trecuți, și anume spațiile din imediata apropiere a clădirilor (trotuare, rigole etc) inundate de buruieni, care au ajuns, pe alocuri, la dimensiunea unor arbuști.

Buciu precizează că multe spații care ar trebui îngrijite de pro­prietarii imobilelor din vecină­tate sunt abandonate. Există străzi (Caragiale, Cernei, Grozăvescu sunt doar câteva exemple) unde în ultimii ani au crescut bălării pe lângă clădiri, ocupând trotuarul.

”Deocamdată, ne vom ocupa și de acestea, dar să nu te intereseze, ca proprietar, buruienile de la limita casei tale, care cresc între zid și trotuar, mi se pare inadmisibil. De la anul, vom modifica regulamentele și fiecare va trebui să își îngrijească spațiul din fața casei. Noi vom îngriji doar spațiile publice: parcurile și scuarurile”, adaugă primarul.

sandale de vara dama magazin big mag

redesteptarea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...