CURSĂ DE SUCCES LA LUGOJ

Peste 70 de piloți de motocros, printre care aproape 30 de copii, au fost prezenți sâmbătă, pe circuitul de pe dealul Hezerișului, de lângă centura Lugojului, pentru întrecerile din etapa a treia a Campionatului Național Individual. Piloții, reprezentând 14 cluburi din România, au concurat la diferite clase. Clubul lugojean Moto Extrem, gazda evenimentului, a aliniat la bara de start 13 sportivi, dintre care cinci au reușit să urce pe podium în etapa de la Lugoj. Liviu Jigmond jr., în vârstă de doar 8 ani a demonstrat  o formă excelentă și s-a impus fără probleme la categoria juniori II, câștigând cu maxim de puncte ambele manșe.

Liviu Jigmond- antrenor Moto Extrem Lugoj:

La început am debutat cu puține probleme din cauza prafului. A fost secetă zilele trecute și pământul s-a uscat de tot. Cei de la București au avut anumite obiecții. Am reușit să udăm toată noaptea, să ne mobilizăm cu toate forțele. Pe de altă parte a fost un spectacol pe pistă, mai ales în întrecerea profesioniștilor duelul dintre Adrian Răduță și Mihai Stoichescu. Da, cei doi s-au confruntat pentru prima dată aici la Mihai acasă. Din păcate Mihai nu este chiar atât de bine pregătit. A avut o secundă mai mult pe tur ca timp de alergare, Adrian Răduță fiind și foarte bine antrenat. El este și pe primul loc în acest sezon în Campionatul Est European. A reușit să-l învingă pe Mihai la el acasă.

Liviu Jigmond junior- pilot Moto Extrem Lugoj:

Liviuț, ai câștigat cursa de la Lugoj, cum a fost? Fain. A fost greu? Nu. Am văzut că a fost multă lume pe circuit. Da, a fost multă. Și din nou te-ai luptat pentru medalia de aur cu colegul tău de la club. Da. Dar ai reușit să ai ceva metri avans? Da. Unde a fost mai greu?, pe traseu, la start, unde ți s-a părut mai greu? Mie niciunde nu mi-a fost greu. Acum ești lider în campionat. Anul acesta vei fi campion? Da, asta îmi doresc. Vrei mult mult? Da că anul trecut am ieșit vicecampion.

Tot la junior II Mark Luca Ioviță s-a clasat al doilea, cu 44 de puncte, aceeași poziție ocupând-o și în clasamentul general.

Mark Luca Ioviță- pilot Moto Extrem Lugoj:

Mark, ai terminat pe locul II, după o nouă bătălie mare cu prietenul tău, Liviuț. Cum a fost? Foarte fain. Nu a fost greu că a fost mult praf? Nu a fost greu deloc. La start cum a fost? Bine. Dar n-ai picat? Nu. Și nu te-ai speriat că poate cazi, poate aluneci? Nu. Ce urmează pentru tine? Ce îți propui, să rămâi pe această poziție? Să stai puternic în spatele lui Liviuț? Da. Poate reușești să-l întreci într-o cursă. Da. Îți propui asta? Da. Dar el nu te va lăsa, să știi. Știu.

Pe locurile doi și trei ale podiumului etapei au urcat Mihai Stoichescu și Vlad Roșu la categorie MX1 profesioniști. Stoichescu se află pe locul secund la general. Pe primul loc s-a clasat Adrian Răduța.

Mihai Stoichescu- pilot Moto Extrem Lugoj:

A fost foarte greu pentru că am avut un adversar pe măsură. Adi este foarte bun, merge foarte bine, se antreneză foarte mult. Vine de la alt nivel, de la Campionatul European, e altceva. Chiar dacă am fost pe circuitul meu și îl cunoșteam, cine e bun și are viteză se acomodează foarte repede și merge, plus că are și o condiție fizică, face antrenament specific. Eu am și o problemă medicală. Mă voi opera și sper ca apoi să revin mai bine din punct de vedere al condiției fizice și fiecare cursă e o lecție. Pe de altă parte mă bucur că a ținut vremea cu noi, că a fost mai multă lume decât anul trecut și a fost o cursă frumoasă.

Adrian Răduța- pilot:

A fost o etapă bună pentru noi, o etapă ce s-a nimerit exact după o cursă grea ce am avut-o în Bosnia din Campionatul Est European. Ne așteptam dimineață ca circuitul să fie mai dur cu noi, dar organizatorii au făcut toate eforturile pentru a oferi condiții cât mai bune, au udat, au făcut tot posibilul ca noi să ne putem da pe o pistă cât mai bună. Ne-a plăcut cursa, atât mie cât și celor din echipa mea. Putem spune că a fost un weekend reușit pentru noi.

Pentru sportivii de la Moto Extrem Lugoj va urma o pauză competițională destul de lungă, următoarea cursă urmând să se desfășoare abia în luna septembrie la Lăzarea, în județul Harghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *