DE LA 1 MAI, RETIM ÎNCEPE COLECTAREA DEȘEURILOR ÎN LUGOJ

Marți, 1 Mai, va intra în operare în municipiul Lugoj noul operator de servicii de salubrizare, RETIM Ecologic Service SA. Începând cu această dată se va implementa și noul sistem de colectare separată a deșeurilor.

Programul de colectare al deșeurilor în Lugoj se află pe website-ul www.retim.ro în secțiunea Media. De asemenea, acesta este prezentat și pe afișele și fluturașii care se distribuie zilele acestea în tot municipiul.

Sistemul implementat de către ADID Timiș și RETIM urmărește colectarea separată a deșeurilor care pot fi reciclate și are câteva reguli simple de selecție, astfel încât fiecare tip de deșeu să ajungă în locul care îi este destinat.

În pubela galbenă vor fi colectate doar deșeurile reciclabile uscate: hârtie și carton (cutii, ambalaje alimentare curate, caiete, cărți, ziare, reviste, etc.), plastic (PET-uri, folie de plastic, pungi și ambalaje din plastic curate, flacoane de șampon, detergent, etc.) și metal (doze aluminiu, ambalaje tetrapack – cutii de lapte, de tomate, sucuri – conserve, tuburi de alimente, folie de aluminiu).

Ambalajele din sticlă (sticle și borcane) vor fi depozitate în recipiente de tip clopot, de culoare verde, amplasate în locații publice, usor accesibile din oraș.

În pubela neagră vor fi colectate deșeurile reziduale, precum resturi alimentare (carne, pește, produse lactate, etc.), ambalajele care nu mai pot fi curățate, dar și alte deșeuri reziduale (mucuri de țigarete, conținutul sacului de la aspirator, etc.).

Totodată, o serie de deșeuri speciale (voluminoase, periculoase), vor fi colectate separat de cele reziduale și de cele reciclabile în cadrul unor campanii trimestriale care vor fi anuntate în prealabil.

Pe toată perioada de introducere a sistemului de colectare, RETIM Ecologic Service SA va asigura informarea tuturor utilizatorilor, atât din “casă în casă” în timpul activității de contractare, cât și prin intermediul campaniilor de informare si conștientizare ce se desfășoara în presa scrisă și online, la radio și la TV.

Încheierea contractelor de salubrizare și respectarea regulilor de colectare separată a deșeurilor reprezintă o obligație legală pentru toți cetățenii, agenții economici și instituțiile publice. Nerespectarea ei va fi sancționată conform legislației în vigoare.

Colectarea separată a deșeurilor a început deja din 22 ianuarie 2018 în orașele Buziaș și Recaș, respectiv comunele Chevereșu Mare, Darova, Nițchidorf, Sacoșu Turcesc, Racovița, Bara, Boldur, Criciova, Găvojdia, Nădrag, Știuca, Victor Vlad de la Marina, Balinț, Belinț, Coșteiu, Topolovățu Mare, Ghizela, Secaș, Brestovăț, Bogda.

Alături de Lugoj, colectarea va începe pe 1 Mai 2018 și în localitățile Tapia și Măguri.

Persoanele fizice, juridice și instituțiile publice care încă nu au semnat contractul de salubrizare, pot face asta la punctul de lucru deschis pe strada Memorandului, la fosta bază IRTA (vis-à-vis de Policolor și lângă fabrica de pâine). Aceștia pot afla mai multe detalii despre semnarea contractului sunând la 0756 161 907 între orele 12.00 -19.00.

Numărul de telefon al dispeceratului RETIM este 0799 109 521, apelabil între orele 7.30 – 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *