Decizia privind noul an școlar „va fi luată spre finalul lunii august”

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a anunțat că o decizie privind deschiderea noului an școlar va fi luată în a doua jumătate a acestei luni.

El a precizat că autoritățile iau în calcul mai multe scenarii, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, dar că o decizie le va fi comunicată dascălilor și elevilor în mai puțin de o lună.

Trening Compleu Femei big magMai mulți elevi din București și Ilfov au pichetat sediul Guvernului pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că autoritățile nu iau o decizie clară referitoare la desfășurarea anului școlar viitor.

Ei s-au declarat nemulțumiți de cursurile pe internet și le-au cerut autorităților să adopte un plan coerent.

Ei susțin că predarea online a scăzut foarte mult randamentul școlarilor, iar materia nu a fost adaptată la acest mod de predare. Cea mai potrivită metodă de desfășurare a cursurilor ar fi una care să permită accesul la internet, dar și prezența la școală, crede președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Voicu.

Vlad Voicu: Vom monitoriza cu atenție implementarea scenariilor propuse de către autorități și vom veni, la rândul nostru, cu propunere o de îmbunătățire a acestor scenarii. Ne-am dori să creăm în timpul acestui an școlar sau măcar să punem bazele unei culturi a comunicării deschise dintre elevi și profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *