DEPLASĂRI INTERNAȚIONALE PENTRU CORUL ION VIDU

După o perioadă de repetiții intense, Corul ,,Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de prof. dr. Lucian Onița, a început să prezinte publicului roadele acestor strădanii, printr-o serie de concerte care au început în luna mai și se vor termina sfârșitul lunii iunie. După primul concert care a avut loc în cadrul Festivalului Internațional ,,Lugoj Clasic” la Casa Bredicenilor, al doilea concert a avut loc sâmbătă în Serbia. În urma invitației municipalității orașului Zrenjanin, corul lugojean a reprezentat România pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri corale din țara vecină.

Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului:

Ultima deplasare a Corului Ion Vidu a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în data de 2 iunie, sâmbătă, atunci când am participat la un important festival coral din Serbia, la Zrenjanin. Este unul dintre cele mai mari festivaluri corale din Serbia, la această ediție participând un număr de 26 de coruri din Suedia, Bosnia Herțegovina,  Sebia și bineînțeles noi, cei care am reprezentat Lugojul și România. Corul Vidu a avut un repertoriu extreme de interesant, de departe corul nostrum fiind cel mai bun la acest festival.

Următoarea apariție internaţională va avea loc în cadrul Festivalului Coral Internațional ,,Harmony”, ediția a XII-a, care se va desfășura la finalul acestei săptămâni în orașul Harmanli, din Bulgaria.

Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului:

Urmează ca la finalul acestei săptămâni să ne deplasăm în Bulgaria, de asemenea la un fesrtival coral international, care se numește”Harmony. Va fi a XII-a ediție, iar Corul Vidu va prezenta două concerte în festival, cu muzică laică și religioasă, precum și în biserici din zonă unde va prezenta un concert exclusiv de muzică religioasă.

Ultimul concert din această stagiune al coralei lugojene va avea loc în data de 23 iunie, în cadrul Festivalului Coral Internațional ,,Ion Vidu”, ediția a XXIII-a, organizat în perioada 22 – 24 iunie de către Casa de Cultură a Municipiului, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Lugoj și a Consiliului Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *