Connect with us

Hi, what are you looking for?

Destinații

Deschiderea sezonului estival, la 1 mai, a adus câteva mii de turişti în staţiunile de pe litoral.

Deschiderea sezonului estival, la 1 mai, a adus câteva mii de turişti în staţiunile de pe litoral. Mulţi dintre aceştia au petrecut şi sărbătorile de Paşti la ţărmul mării.

Forţele de ordine au dat, însă, zeci de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare şi sunt la datorie şi astăzi pentru a preîntâmpina orice încălcare a legii.

Aproape 10.000 de români au ales să petreacă minivacanța de 1 mai și Paște numai în Vama Veche, stațiunea care în mod tradițional era polul distracției pe litoral la începutul sezonului estival.

Terasele au fost asaltate de tinerii veniți la mare, care nu au ratat nici ocazia de a petrece câteva ore pe plajă, profitând de vremea frumoasă din weekend.

Puțini au respectat distanțarea fizică, iar o mare parte dintre ei au ignorat obligativitatea de a purta mască de protecție în toate spațiile deschise, inclusiv pe plajă.

Forțele de ordine au aplicat în jur de 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală sau au încălcat normele de conviețuire socială, ordine și siguranță publică.

În seara de 1 mai polițiștii și jandarmii au intervenit pentru a opri desfășurarea unei petreceri organizate pe plajă de cinci bărbați care au difuzat muzică prin intermediul unor boxe alimentate cu generator de curent și i-au sancționat pe aceștia cu câte 2.000 de lei.

Şi în Mamaia Nord tinerii au petrecut pe terasele unor cluburi care atrăgeau de obicei mii de clienți după ora 22:00.

Polițiștii i-au amendat și pe 1 şi pe 2 mai pe administratorii a două cluburi care au permis încălcarea măsurilor de distanțare fizică pe terasele lor.

Amenzile totale s-au ridicat la 10.000 de lei. Şi astăzi, în ultima zi a minivacanței de pe litoral, peste 400 de polițiști și 250 de jandarmi vor fi la datorie în stațiunile de la mare.
 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...