Designerii de interior dezvăluie secretele unei amenajări perfecte! Descoperă 5 elemente care NU trebuie să existe în nicio casă de lux!

O casă de lux diferă de una obișnuită prin atenția acordată detaliilor, pe de-o parte și, pe de altă parte, prin calitatea mobilierului și a tuturor elementelor decorative. Deși mulți sunt de părere că, pentru a amenaja o astfel de locuință, este necesar un buget ridicat, adevărul este că și printr-o investiție minimă poți crea un interior de senzație, cu condiția să ții cont de câteva reguli fundamentale.

În cazul în care visezi să ai o casă de lux, care să impresioneze pe oricine îi trece pragul, trebuie să acorzi atenție celor mai mici amănunte. Nu este suficient ca piesele de mobilier să fie alese cu grijă și să se potrivească în spațiul în care sunt amplasate. Dacă treci cu vederea anumite detalii, riști să nu obții efectul dorit. Toți designerii de top sunt de acord cu privire la faptul că anumite erori pot compromite definitiv aspectul unei locuințe. Numai ținând cont de sfaturile acestora vei putea să ai un cămin de invidiat.

TOP 5 elemente la care trebuie să renunți într-o locuință de lux:

  • Cuierul

Nu este nimic greșit în a avea un cuier amplasat în apropierea ușii de la intrare, însă o astfel de piesă este mai potrivită în cazul spațiilor mai puțin pretențioase. Dacă vrei ca locuința ta să pară, într-adevăr, una de lux, ar trebuie să renunți la acesta, deoarece nu este deloc potrivit într-o casă sofisticată. Înlocuiește-l, mai degrabă, cu o măsuță elegantă sau cu un corp de iluminat. Poți, de asemenea, să lași holul liber și să te limitezi la a-l decora cu o serie de tablouri sau cu alte obiecte de artă.

  • Șifonierul amplasat în dormitor

Un dormitor de lux trebuie să fie cât mai aerisit și să conțină doar câteva piese de mobilier esențiale, cum ar fi patul oversized, măsuța de machiaj și noptierele. Este mai bine să fii adeptul minimalismului decât al unui decor supraîncărcat. În orice locuință sofisticată, chiar și într-una de mici dimensiuni, ar trebui să existe o încăpere diferită, pe post de dressing, în interiorul căreia să fie montate rafturi și suporturi portabile pentru umerașe.

În cazul în care locuiești într-un apartament ale cărui dimensiuni nu sunt foarte generoase, poți pune în practică nenumărate idei propuse de designeri, astfel încât să reușești să amenajezi un dressing perfect, organizat și iluminat în mod corespunzător.

  • Așternuturile obișnuite

Lenjeria de pat reprezintă, probabil, unul dintre cele mai importante elemente pe care trebuie să le iei în considerare, deoarece poate face diferența între o locuință de lux și una mai puțin sofisticată. Ai grijă, pe de-o parte, ca aceasta să aibă un aspect impecabil și, pe de altă parte, să se integreze cromatic în încăpere.

Este esențial ca materialul din care este confecționată să nu pară uzat, iar culorile să nu își piardă din intensitate. Așadar, informează-te cu privire la întreținerea lenjeriei de pat, fiindcă este fundamental să o păstrezi în condiții perfecte timp îndelungat.

Așternuturile pot schimba radical aspectul oricărui dormitor și atmosfera din interiorul său. De aceea, trebuie să renunți la cele obișnuite și să alegi unele de calitate, din țesături fine. Poți să vezi mai multe aici, pentru a înțelege în totalitate rolul acestora. Pe scurt, trebuie să le consideri ca fiind un adevărat element decorativ, nu mai puțin important decât piesele de mobilier sau decât tablourile.

  • Covorul care acoperă în întregime podeaua

Toți specialiștii sunt de părere că, într-o cameră, cel puțin o parte din podea sau parchet trebuie să fie vizibilă. Oricât de calitative ar fi covoarele pentru care optezi, dacă acestea au dimensiuni prea mari, vei obține un aspect demodat și inestetic. Alege unele care pot fi poziționate sub anumite piese de mobilier, cum ar fi patul din dormitor sau canapeaua din living, dar fără ca ele să se întindă pe toată suprafața încăperii.

 

  • Obiectele decorative banale

Decorațiunile din fiecare cameră trebuie alege cu mare grijă, astfel încât să dea într-adevăr senzația de lux. Nu este necesar ca acestea să fie prezente în număr prea mare, ci doar să respecte anumite criterii estetice. Prea multe ornamente banale, care nu au niciun fel de impact vizual, vor crea efectul contrar. Prin urmare, renunță la suveniruri, la cutiile și la tăvile care, la rândul lor, conțin mici obiecte, precum și la vazele simple și la micile statuete.

De preferat ar fi să optezi pentru tablouri, ilustrații sau decorațiuni de dimensiuni mai mari, care atrag cu ușurință atenția și nu trec neobservate. Poți, de asemenea, să folosești plante exotice, cu aspect deosebit.

În concluzie, nu este imposibil să îți amenajezi casa într-un stil sofisticat și luxos, însă una dintre condițiile esențiale pentru ca acest lucru să devină posibil este să cunoști cu precizie elementele care nu trebuie să fie prezente în interiorul său. Dacă ții cont de recomandările experților, locuința ta se va transforma într-una de vis!

Surse foto: unsplash.com; shutterstock.com 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *