Connect with us

Hi, what are you looking for?

Alte Sporturi

Din dragoste pentru sport, doi frați moldoveni s-au mutat la noi. Câștigă medalie după medalie pentru România!

Frații Chirița, Cristian și Iulian, au o poveste impresionantă! Pentru ei, pasiunea pentru tenisul de masă pe care îl practică de la șapte, respectiv, patru ani, nu are limite! Născuți la Chișinău, cei doi băieți de 20 și 14 ani au renunțat la tot ce aveau în țara natală și au venit în România.

„Suntem din din Chișinău, acolo am început să jucăm tenis și în 2015 ne-am mutat la Câmpulung Muscel, ca să facem performanță”, își începe istoria Iulian Chiriță, care e campion european în proba de dublu cadeți.

„După Europeanul din 2015 m-au văzut cei de la federație și au decis să mă ia din Moldova pentru că acolo nu poți să faci performanță la nivel înalt.

Eu m-am mutat primul și peste o jumătate de an a venit și Iulian. S-au mutat și mama, apoi tata, suntem toată familia la Câmpulung. Am lăsat absolut tot acolo ca să venim să jucăm tenis de masă la nivel înalt în România”, explică Cristian Chiriță, care e multiplu campion național la proba de dublu.

Se visa Hagi, dar a ajuns la alt sport

Primul care a ajuns la tenis de masă dintr-o pură întâmplare a fost Cristian, care visa să devină fotbalist.

„Mi-a zis mama că mergem la shopping să ne distrăm puțin și am uitat că era 1 aprilie și de la shopping am ajuns într-o sală de tenis de masă. Am dat de trei ori cu mingea pe masă și m-a văzut o antrenoare care mi-a zis că o sa fiu un mare jucător” , mărturisește Cristian.

Pentru că Iulian avea doar 4 ani când a început să joace, tatăl copiilor i-a făcut o masă specială pentru el. „Pasiunea aceasta a venit pentru că l-am văzut pe fratele meu cum se juca.

Prima oară am mers la patru ani, dar nu ajungeam la masă și tata mi-a făcut special o masă mai mică. Am jucat acolo vreo doi ani, pentru că tot nu ajungeam la masă și după asta am început să joc la masa mare”, povestește Iulian.

Cei mai fericiți sunt părinții băieților când văd că sacrificiile lor nu au fost în zadar! „Se mândresc la maximum cu noi, povestesc la toți prietenii: „Ei sunt copiii mei, sunt campioni, sunt cei mai buni”. Au lăsat absolut tot și nu regretă „, spune cu satisfacție fratele cel mare.

sursa: exquis.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...