DIRECȚIA PENTRU CULTURĂ BLOCHEAZĂ PODUL

Primăria Lugoj continuă demersurile pentru construirea unui nou pod peste Timiș, lângă podul de fier. Proiectul este în stadiul în care firma din Viena a realizat studiul de fezabilitate și studiul geotehnic, și se așteaptă aprobările de la diferite structuri, pentru ca apoi să fie scos la licitație proiectul tehnic și execuția lucrării. Primarul Lugojului a vorbit despre necesitatea construirii unui astfel de pod.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Despre necesitatea podului nu cred că mai trebuie să spun nimic, întrucât podul de fier a expirat demult. Am găsit tot o firmă austriacă, cu o vechime de  70 de ani în proiectare care a găsit o soluție foarte bună, astfel încât podul de fier să rămână simbolul orașului și să fie plin cu terase, să fie doar pentru trecere pietonală și biciclete, iar podul de lângă să fie pentru circulația autoturismelor de până la 3,5 tone. În acest fel s-ar rezolva și problema sentimentală privind podul de fier și problema de decongestionare a traficului privind centrul orașului

Totuși, demersul întâmpină dificultăți, în special din partea Direcției Județene pentru Cultură Timiș care nu și-a dat avizul. Francisc Boldea spune că nu va renunța și va repune solicitarea pe rol.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Deocamdată întâmpinăm greutăți datorită reclamațiilor făcute de unii lideri politici să spun așa la Monumente. Noi am depus documentația, nu suntem mulțumiți de răspunsul primit de la Monumente și ca atare vom repune pe rol această solicitare a noastră. Acum a fost trimis proiectul spre Comisia de Circulație care se va întruni la sfârșitul lunii. Niciodată din prima încercare nu am obținut toate avizele că sunt prea mulți care reclamă oruice lucru vrei să-l faci în Municipiul Lugoj.Dar sperăm să se rezolve și acest lucru și atunci lucrurile intră în linie dreaptă

Dacă se vor obține toate avizele necesare, noul pod va fi unul grandios, cu două pârghii de susținere, fără picior, va avea 12 metri lățime, trotuare pe ambele părți, benzi de circulație și pistă pentru biciclete, iar podul actual va rămâne un simbol. Investiția totală se ridică la aproape 2 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *