Domnu’ Robu, minţiţi şi dumneavoastră mai cu talent! Că faceţi panică aiurea şi nu e cazul!

Pentru a-şi valida propunerea „made în India” cu ştampilarea persoanelor care sunt în izolare la domiciliu, primarul Nicolae Robu a produs astăzi un mesaj panicard pe pagina sa de Facebook. În acesta, el afirmă că, doar în ziua de duminică, 22 martie, 55 de persoane care ar fi trebuit să stea izolate la domiciliu erau plecate de acasă. Şi asta dintr-un total de 500 de persoane verificate în ziua respectivă, ceea ce ar da un procentaj de peste 10% al celor cărora li se rupe de COVID – 19. Acordându-i prezumţia de om responsabil şi cu capul pe umeri, întreaga presă, inclusiv naţională, a preluat mesajul primarului, fără să-l verifice. Trecem aici peste faptul că Robu nu prea are dreptul să facă astfel de comunicări, pe tema în cauză.

Surpriză însă! La câteva ore de la postarea lui Robu, vine un comunicat al Prefecturii. În care se spune, negru pe alb, că, tot duminică, Poliţia Naţională şi Poliţia Locală au fost în 448 de locaţii, verificând 1.022 de persoane. În acelaşi comunicat se mai arată că, de la începutul epidemiei, s-au făcut trei dosare penale şi zece persoane au fost sancţionate. Aşadar, de la 55 de persoane într-o singură zi, se ajunge la 13 în întreaga perioadă.

De fapt, potrivit mai multor surse de încredere, doar două persoane dintre cele verificate nu au respectat izolarea la domiciliu. Repet, două din 55 comunicate de Robu! Şi o să şi explicăm, de unde aceste neconcordanţe. Poliţia de Frontieră a trimis Poliţiei Locale o situaţie a persoanelor care au intrat în ţară, acestea fiind triate pe trei categorii. În prima sunt cele care vin din „zona roşie” şi care trebuie instalate în carantină. A doua categorie o reprezintă cei care vin din „zona galbenă”, aceştia fiind obligaţi să intre la izolare. În fine, o a treia categorie o reprezintă cei care vin din ţări fără probleme şi împotriva cărora nu se impune carantina sau izolarea.

Poliţiştii locali că, deh! De aia sunt locali, iar nu poliţişti adevăraţi, s-au dus şi la domiciliile celor din categoria  a treia sau chiar a celor care au ieşit din perioada celor 14 zile de izolare. Şi, normal, pe mulţi nu i-a găsit acasă. De unde şi numărul de 55 vehiculat de Robu.

Îi putem acorda primarului scuza că a fost dezinformat de poliţiştii locali sau el a minţit cu bună ştiinţă? Având în vedere campania cu ştampilarea pe care o tot promovează în ultima perioadă, am putea spune că nu l-a interesat câtuşi de puţin adevărul, minţind cu premeditare.

Un lucru extrem de periculos în această perioadă. Aici nu mai e vorba de o minciuni, precum cele servite cu trotuarul din faţa Palatului Dicasterial. Despre care, iniţial, a spus că va rămâne acolo oricât ar vocifera unii, pentru ca, în final să spună, că a fost doar un test. Dl. Robu vorbeşte de iresponsabili, dar el a dat dovadă de o iresponsabilitate crasă cu postarea lui. De ce? Inducând ideea că infestaţii cu coronavirus se plimbă fără probleme prin oraş, el poate provoca o imensă panică. În mod normal, Grupul de Comunicare Strategică ar trebui să-l amendeze drastic şi să-i mai pună şi botniţă.

Ştiţi, totuşi care e partea bună a lucrurilor şi de ce nu produce o foarte mare panică? Fiindcă mulţi timişoreni nu prea mai dau doi bani pe vorbele lui.

sursa: debanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *