DONAREA DE SÂNGE CONTINUĂ LA LUGOJ

Acțiunea ”Donează sânge, salvează vieți” implementată și organizată la Lugoj de către Clubul Rotary, Rotaract și Interact, împreună cu Spitalul Municipal și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara are luna aceasta o nouă etapă. Donatorii sunt așteptați în zilele de 18 iunie și 19 iunie, începând cu ora 9, la Spitalul Municipal. La fel ca în etapele precedente, la campania ”Donează sânge, salvează vieți!” poate să participe orice persoană, dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul stabil, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, iar femeile să nu fie însărcinate.

Mariana Agache, președinte Rotary Lugoj:

Este proiectul nostru, “Donează sânge, salvează viețiși văzând că lugojenii sunt dornici să facă acte de caritate am permanentizat-o și o să fie două zile pe lună în care cei de la Timișoara, de la Centrul de Donare vor veni ca să recolteze sânge. Acum vom avea luni și marți, în 18 și în 19, dar din păcate nu s-au adunat foarte mulți donatori și chiar aș ruga lugojenii să încerce să facă un gest frumos prin înscrierea pe listele de donatori. Ce ar trebui să facă efectiv lugojenii pentru a se înscrie? Pentru a se înscrie pot să intre pe pagina noastră de facebook, Rotary Club Lugoj, să ne trimită un mesaj privat și o să li se facă o programare pe lista de donatori

Toate persoanele care vor dona sânge vor beneficia de o zi liberă de la serviciu, șapte bonuri valorice, precum și eliberarea, la cerere, a analizelor medicale efectuate. Până acum, acțiunea a fost un succes în rândul lugojenilor, iar sângele colectat a ajutat la salvarea multor vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *