DONAȚIE DE PATURI NOI PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Maternitatea spitalului lugojean a primit astăzi o donație constând în 6 paturi speciale pentru nou-născuți și 350 de cearceafuri albe. Donația a avut loc în cadrul campaniei „Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut” inițiată de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Timiș. Campania se derulează la nivel național, fiind echipate până acum 41 de maternități din țară.

Lucian Trif, director Crucea Roșie Timiș:

Proiectul se desfășoară la nivel național. Cuprinde dotarea maternităților din România cu 128 de paturi. A venit și rândul județului Timiș să beneficieze de aceste pătuțuri. E vorba de un număr de 6 paturi cu noi, cu dotări de ultimă generație și de circa 350 de cearșafuri pe care le pot refolosi.

Paturile pentru nou-născuți sunt moderne, partea inferioară este prevazută cu spațiu pentru depozitare, au roți silențioase cu frână, înălțime reglabilă și sunt prevăzute cu cântar și termometru ambiental. Donația este deosebit de utilă și binevenită, spun medicii de pe secția de neonatologie.

Ileana Poclid, coordonator secție de neonatologie SML:

Da, foarte utile. Până la urmă tot ce primim este foarte util. Numărul de nașteri este în continuă creștere la noi în maternitate, plus că gradul de uzură este mare, paturile se deteriorează în timp, necesită o igienă riguroasă. Atunci în mod automat și uzura este mare pentru ele și înoirea ar trebui să fie făcută periodic. În acest moment câte paturi aveți fără acest transport?În prezent avem 20 de paturi, fizc în maternitate. În organigrama spitalului funcționăm cu 15, dar avem în permanent de rezervă pentru a le putea înlocui și steriliza.

Potrivit reprezentanților Societății Naţionale de Cruce Roşie, aceasta este prima dintr-un șir mai lung de donații care vor veni la spitalul lugojean. Campania „Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut” este inițiată de Societatea Naţională de Cruce Roşie și este finanțată de două mari companii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *