Dosar penal. Depistată la Lugoj după ce a mințit autoritățile că nu vine din Italia

O femeie de 38 de ani din Gorj, prinsă pe 13 martie de polițiștii din Lugoj în stația de autobuz de pe strada C. Wallisch, după ce a mințit autoritățile că nu vine din Italia, este oficial cercetată penal pentru faptele sale. Aceasta a plecat din Italia pe 10 martie, dintr-o zonă cu risc de infectare cu noul coronavirus. A mers până în Germania, de unde a luat un autocar spre România. La vamă, a mințit că vine direct din Germania.

„Femeia de 38 de ani, din Gorj, a fost depistată de polițiștii lugojeni la 13 martie. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, declarau polițiștii la acea dată.

După doar o săptămână, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus, joi dimineața, începerea urmăririi penale pe numele femeii.

„În data de 13.03.2020 numita C.R.R. s-a întors din Italia (Provincia Bolzano), dintr-o zonă cu risc de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), iar la punctul de trecere a frontierei Nădlac a declarat că vine din Germania, ascunzând faptul că vine dintr-o zonă puternic afectată de virusul sus menționat, existând riscul de răspândire a respectivei boli. Menţionăm că deplasarea a făcut-o cu un autocar, fiind depistată de lucrătorii Poliţiei Municipiului Lugoj în staţia de debarcare / îmbarcare persoane de pe strada Coloman Wallisch din Lugoj. În continuare organele de cercetare penală vor efectua cercetări cu privire la infracțiunea sus menționată”, au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *