Dosarul în care Liviu Dragnea contestă condamnarea pentru instigare la abuz în serviciu, amânat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat astăzi pentru 3 decembrie judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Dragnea nu a venit la proces, dar a fost reprezentat de doi avocaţi.

Avocaţii a 3 dintre inculpaţi, printre care şi ai lui Liviu Dragnea, au depus la acest termen motivele pentru care au declarat apel împotriva deciziei de condamnare, precizează Agerpres. Ceilalţi avocaţi au solicitat amânarea procesului pentru a putea studia acele motive de apel. Astfel, instanţa a stabilit un nou termen pentru 3 decembrie.

Tot acum, judecătorii au anunţat că la dosar au fost depuse motive de apel în favoarea lui Dragnea de către o persoană, Vasile Botomei, fără ca să aibă consimţământul liderului PSD.

Chestionat de magistraţi, Vasile Botomei a declarat că nu este avocat, dar a precizat că este doctor în Drept şi un exponent al societăţii civile. El a susţinut că a depus motive de apel în apărarea lui Dragnea deoarece avocaţii preşedintelui PSD “au protocoale” cu procurorii şi judecătorii.

Instanţa a dispus îndepărtarea de la dosar a documentelor depuse de Vasile Botomei.

Primul termen, din 8 octombrie, s-a amânat pentru că Liviu Dragnea nu a avut apărător. Apelul în acest dosar a fost declarat atât de procurorii DNA, cât şi de inculpaţi.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

sursa: tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *