Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Două angajate DASC Lugoj au fost confirmate cu coronavirus

Două angajate din cadrul Direcţiei de Asistenţă Social Comunitară Lugoj, care îşi desfăşoară activitatea la Complexul pentru persoane vârstnice ”Sf. Nicolae” de pe strada Anişoara Odeanu, au fost confirmate pozitiv în urma testărilor comandate chiar de către Primăria Lugoj.

Vestea bună este că angajatele nu au fost la serviciu, fiind în concediu încă din data de 2 aprilie, conform rotaţiei lucrătorilor din sistem, care stau 14 zile în centru şi 14 zile în izolare la domiciliu.

Cele două lucrătoare din cadrul DASC trebuiau să intre din această săptămână la serviciu, alături de alte patru colege, însă înainte de a schimba tura a fost solicitată testarea lor.

Sacouri femei Magazin Big MagDeşi asimptomatice, cele două au fost confirmate pozitiv, fiind internate la Spitalul ”Victor Babeş” din Timişoara, unde urmează schema de tratament.

”Există posibilitatea ca respectivele persoane să nu fi respectat izolarea la domiciliu, impusă de către DASC angajaţilor, care pe timpul în care nu se află în centru sunt obligaţi să rămână acasă şi să evite contactul cu alte persoane. Ambele au declarat că au interacţionat doar cu membri ai familiei, într-un caz fiul şi soţul, în celălalt doar fiul. Trebuie precizat că acestea nu au mai fost la serviciu din 2 aprilie, nici la centrul Sf. Nicolae şi în nici un caz la primărie”, a comunicat Primăria Lugoj.

În acest moment Centrul pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Nicolae” îşi desfăşoară activitatea cu doar patru angajate pe tură, în loc de şase, fără însă ca persoanele asistate, în număr de 15, să aibă de suferit.

Primăria Lugoj a cerut celor de la DSP Timiş şi testarea celor şase angajate care au ieşit din tură, la începutul acestei săptămâni.

sursa: redesteptarea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...