DOZE DE VACCIN AȘTEPTATE ÎN TIMIȘ

În țară a început livrarea a 410 000 de doze de vaccinuri ROR împotriva rujeolei, oreionului şi a rubeolei. Livrarea către direcţiile de sănătate publică a vaccinurilor a început pentru imunizarea copiilor eligibili, dar şi a celor restanţi, conform calendarului transmis de către furnizor la Ministerul Sănătăţii. Urmează să se încheie și procesul de livrare a celor 198 000 de doze de vaccin hepatic B, care se utilizează în maternităţi pentru imunizarea nou-născuţilor. Dana Șpac, purtătorul de cuvânt DSP Timiș spune că în județ dozele de vaccin existente sunt suficiente, mai ales în condițiile în care mai trebuie să sosească noi doze.

Dana Șpac- purtător de cuvânt DSP Timiș

 Hepatitic B avem pe stoc la începutul lunii iunie 8062 de doze, BCG- 1900 de doze, tetravalent- 309 doze, pneumococic- 6939 de doze, ROR- 173 de doze. Urmează să primim în această lună încă 8000 de doze de ROR(rujeolic), încă 5000 de doze de tetravalent și încă 5000 de doze de difterotetanicpertussis acelular.

Până la sfârşitul lunii iunie, direcţiile de sănătate publică vor primi și 225 000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie, conform datelor furnizate de minister.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *