Droguri de peste 200.000 de euro, descoperite în vama Borş

Trei bărbaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost prinşi, în urma unui flagrant în vama Borş, cu aproape 18 kilograme de canabis şi peste 300 de grame de cocaină. Valoarea totală a drogurilor descoperite depăşeşte 200.000 de euro.

La sfârşitul anului trecut, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, s-au sesizat din oficiu, cu privire la constituirea unei grupări infracţionale, specializată în trafic de droguri de risc.

Potrivit Poliţiei, joi a fost organizat un flagrant delict, în Punctul de trecere a frontierei Borş – România, în urma căruia au fost prinşi 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 52 de ani, toţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, imediat după ce aceştia au trecut frontiera din Ungaria în România, cu două autoturisme.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 17,6 kg. de canabis şi 354,3 grame de cocaină.

Ulterior, au fost făcute zece percheziţii domiciliare la locuinţele mai multor persoane implicate în traficul de droguri, fiind descoperite şi ridicate 60 de grame de canabis, 15 grame de haşiş, seminţe de canabis, cantare de mare precizie, bonguri, grindere, obiecte purtătoare de urme vegetale şi carduri cu urme de substanţă pulverulentă de culoare albă.

Opt persoane au fost conduse pentru audieri, iar faţă de patru dintre acestea, procurorul DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate instanţei Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunerea de arestare preventivă.

sursa: mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *