ECHIPAMENTE NOI LA SPITALUL DE COPII

Două echipamente medicale noi, singurele singurele de acest fel în regiunea de vest a țării, au fost donate Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”din Timișoara de către Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara cu spijinul unei companii private. Este vorba despre o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii, echipamente cu care a fost dotată Secția de chirurgie pediatrică. Valoarea aparaturii medicale se ridică la 36.000 de euro.

Mihai Gafencu, președinte Salvați Copiii România:

Este o contribuție Aptiv care a ajutat Salvați Copiii în momentul în care performanta secție de chirurgie a acestui spital a început o inovatoare metodă de operație, respectiv chirurgia robotică, necesar legat de o masă de operație specială dedicată acestui tip de chirurgie, iar colegii din anestezie aveau nevoie de un aparat de monitorizare a gradului de analgezie în cadrul intervențiilor chirurgicale. Este o mai bună supraveghere a copilului operat și este o creștere a calității vieții copiilor care au patologie chirurgicală și care pot beneficia prin diagnosticul lor de această performantă chirurgie robotică

Prin folosirea acestor echipamente, secția de chirurgie pediatrică a Spitalului Loius Țurcanu devine unică în țară și poate oferi alinarea pentru copii dintr-un areal foarte larg chiar și din țările învecinate. Organizația Salvați Copiii a reușit în acest an să doteze 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale de peste 720.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *