ELEVI MOLDOVENI, ÎN TABĂRĂ LA POIENI STRÂMBU

40 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani din orașul Nisporeni din Republica Moldova au avut parte de câteva zile de relaxare și de cunoastere a frumuseților Banatului, într-o tabără la Poieni Strâmbu. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui program de parteneriat între Consiliul Județean Timiș și orașul Nisporeni. Elevii moldoveni au ajuns ieri la Lugoj, unde au fost întâmpinați de consilierul județean Nicu Bădina.

Nicu Bădina, consilier județean (PSD):

În preajma sărbătorii de Rugă a Lugojului este un obicei, vin oaspeții noștri dragi din orașele înfrățite. Cu această ocazie punem în practică un program între Raionul Nisporeni și Consiliul Județean Timiș. Este vorba despre un program de cunoaștere a valorilor culturale și tradiționale ale Banatului. 40 de copii din Nisporenin au poposit în tabără la Poieni Strâmbu. În această săptămână au diferite trasee din Zona Banatului. Astăzi sunt prezenți la Lugoj, în fața Primăriei, o să avem câteva puncte de vizitat ale Lugojului

Valeriu Lungu, inspector școlar din Nisporeni:

Venim cu un grup de copii din Republica Moldova în baza unui acord de parteneriat dintre Consiliul Raional Nisporeni și Consiliul Județean Timiș. Am fost cazați într-o tabără superbă la Poieni Strâmbu, un loc de care copiii imediat s-au îndrăgostit. Suntem foarte bucuroși că ne aflăm pe niște plaiuri de unde provine Iosif Constantin Drăgan

Elevii spun că experiența trăită la Poieni Strâmbu a fost una plăcută și că le-au prins bine câteva zile fără internet și telefon mobil. Copiii s-au declarați încântați de traseele turistice și de activitățile pe care le-au desfășurat.

M-am simțit foarte bine, mi-a plăcut foarte mult și doresc ca să revin aici. Două zile fără internet e plăcut, cu prieteni. Ce anume ți-a plăcut cel mai mult? Mi-au plăcut jocurile și să mă distrez.

A fost foarte bine în tabără să spun sincer. Cum v-ați descurcat fără telefoane mobile, fără internet?Acest fapt este unul foarte bun pentru noi, pentru sănătatea noastră. Este mai bine să ne dsprindem de lumea virtuală, să vedem cum este lumea reală, am fost în natură, am avut ce face. La Lugoj vă place? Foarte mult. Lumea este bună, aer curat, este foarte bine.

Tabăra este una foarte bună, cu condiții favorabile și este bine, distracție, activități în natură, foarte bine, mi-a plăcut. Cât ați stat în tabără? Am stat două zile. Am stat fără internet și ne-a ajutat să ne dăm seama cum au trăit părinții noștri pe vremuri

La Lugoj, elevii din Nisporeni au vizitat Biserica Adormirea Maicii Domnului, Universitatea, Teatrul și Muzeul de Istorie, după care au luat parte la un spectacol de folclor pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *