Este oficial! Trump rămâne candidatul republicanilor la prezidenţialele din SUA

Preşedintele american Donald Trump a depăşit marţi numărul de voturi necesare pentru a fi declarat câştigătorul alegerilor primare republicane, o formalitate în campania sa de realegere, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Felicitări lui Donald Trump, care este candidatul desemnat al republicanilor pentru prezidenţiale”, a scris pe Twitter Ronna McDaniel, preşedinta Comitetului Naţional Republican (RNC).

„Statul său Florida tocmai i-a dat delegaţii de care avea nevoie”, a continuat ea. ”Partidul nostru este unit, militanţii noştri sunt plini de energie şi suntem pregătiţi pentru ÎNCĂ PATRU ANI”, a scris ea.

În Statele Unite, nominalizarea preşedinţilor în exerciţiu de către partidul lor trece prin etapa alegerilor primare.

Donald Trump, care va candida pentru un al doilea mandat la 3 noiembrie, nu a fost niciodată ameninţat, chiar dacă trei foşti aleşi au intrat în cursă.

După două abandonuri, nu a rămas decât un rival, fostul guvernator din Massachusetts, Bill Weld, care obţinut scoruri marginale.

Din cauza absenţei concurenţei, unele state au renunţat chiar la organizarea primarelor republicane.

În Florida şi Illinois au avut loc marţi alegeri, în pofida epidemiei de coronavirus, care a provocat peste 100 de decese în Statele Unite.

În paralel au loc alegeri primare democrate, fostul vicepreşedinte americanJoe Biden fiind favoritul după o serie de victorii asupra rivalului său socialist Bernie Sanders.

sursa: blacknews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *